Naomi’s Road to Lowlands Throwdown Masters 2020

📸 by 079sportshots

HealthCreators trainer Naomi heeft haar uitdagende doel om in 2020 mee te doen aan de CrossFit Games in de masters divisie 40+… bijgesteld.
Door andere prioriteiten, verandering in de procedures van de CrossFit Games en een blessure is het doel niet meer haalbaar.
Gelukkig was haar doel nooit alleen deelname aan de Games, maar vooral ook genieten en leren van het proces ernaartoe. En dat verandert niet, alleen de eindbestemming: de Lowlands Throwdown Masters 40+ in 2020.
Op deze site houdt ze haar progressie bij en wat ze de afgelopen maanden heeft geleerd. Deze keer: het nieuwe doel!

Dit blog is best moeilijk om te schrijven.
Al vanaf 2016 schrijf ik regelmatig over mijn doel, meedoen met de CrossFit Games Masters 40+ in 2020. Natuurlijk weet ik dat je niet ieder doel wat je stelt ook haalt en daarom heb ik vanaf het begin af aan ook heel bewust ervoor gekozen om te genieten van alles onderweg naar mijn doel. Dat heb ik ook gedaan:

Genieten van het uitvoeren van mijn HOBBY op een zo hoog mogelijk niveau, dat was echt mijn doel en ik heb er op dat vlak alles uitgehaald wat het doel me te geven had.

En ik weet ook: ik ga in 2020 niet naar de CrossFit Games.

Balans opmaken

In mijn vorige blog ben ik al begonnen met het opmaken van de balans, dat is altijd een goed idee wanneer je een doel najaagt. Zodat je kan bijsturen. Want dingen veranderen, in de buitenwereld en in jezelf. Bijvoorbeeld omdat je een blessure oploopt waardoor het onmogelijk is om de progressie te maken die je wil in training… die nodig is voor het doel. Maar ook omdat er ineens van alles en nog wat aan het veranderen is in de CrossFit wereld. Zo is het aantal deelnemers aan de Masters competitie gehalveerd. Van 20 naar 10.  Top 20 was al super ambitieus, top 10 van de wereld…

Natuurlijk, ik zou er keihard voor kunnen gaan, want dat doe je met een doel. Als ik het per se zou willen bereiken, zou ik nu 100% moeten geven op dat doel. Mijn bedrijf aan iemand anders overlaten, geen tijd meer maken voor kampeertripjes… alleen trainen en herstellen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat offer te groot vind voor dit doel.

Droom vs doel

Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven was de realisatie dat ons bedrijf HealthCreators vorig jaar heeft geleden onder mijn atletische doel. Wat je moet weten over mij, is dat ik al vanaf dat ik een jaar of 6, 7, 8 was een droom heb: een eigen zaak. Die droom is uitgekomen in 2012, met de opening van de studio. Weet dat ik onze studio gedeeltelijk heb gefinancierd met geld dat is als 10-jarige opzij heb gezet van mijn (broertje’s) krantenwijk en auto’s wassen om ooit een zaak te kunnen openen. Zo diep zit dat in mij! Die droom blijkt voor mij belangrijker te zijn dan een sportief doel.

Dat, in combinatie met mijn polsblessure die nu bijna geheeld is, zorgde ervoor dat ik mijn focus de afgelopen maanden weer terug heb verlegd naar de studio. Met heel veel plezier ben ik aan de slag gegaan met nieuwe mensen, ben ik de uitdaging aangegaan om meer te coachen dan alleen te trainen… en met veel opluchting en trots zie ik dat HealthCreators meteen weer opbloeit wanneer ik er goed voor zorg. En hoeveel voldoening en plezier het mij geeft om met mensen aan hun gezonde doelen te werken.

Nieuw doel

Dat ik mijn ‘road to the CrossFit Games’ nu verlaat, betekent niet dat ik het nooit meer wil behalen. Misschien lukt het me over tien jaar, als ik 50 wordt… of over 20 jaar, als ik 60 wordt… Voor nu is het plan om me met mijn training te gaan richten op de Lowlands Throwdown van 2020. Juist: niet dit jaar, maar volgend jaar.
Door mijn blessure is mijn voorbereiding voor de kwalificatie van dit jaar niet goed genoeg: Ik ben minder sterk met gewichtheffen, ik heb mijn zwakste gymnastics onderdelen al maanden niet kunnen trainen… tuurlijk: ik zou het kunnen proberen. Maar ik denk dat soms een jaartje overslaan en bouwen een betere keuze is… en die keuze maak ik.
In 2020 heb ik nog steeds het voordeel dat ik als ‘jonkie’ mee kan doen in een nieuwe leeftijdscategorie, ook bij de Lowlands. Dus dat is nu mijn nieuwe doel… en van de weg daar naartoe ga ik ook ontzettend hard genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.