Wat heb je liever: meer geld, meer tijd of meer aandacht?

Het is een eeuwenoude gewetensvraag: heb je liever meer tijd of meer geld? En in onze online-informatie-samenleving is daar een derde optie bijgekomen: of liever meer aandacht? Je eigen aandacht... en die van anderen. Volgens een heleboel experts wordt aandacht namelijk het nieuwe schaarse goed.
#
Maar eerst even de oude vraag: meer tijd of meer geld? Kies... Nu... Wij wachten even........
....
Wat is het geworden? Tijd... of toch geld?
#
Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania en de Universiteit van California Los Angeles publiceerden een onderzoek waaruit bleek dat de mensen die kozen voor meer tijd, gelukkiger zijn. En dat terwijl bijna 2/3 van de onderzochte mensen... geld koos! De onderzoekers corrigeerden hun bevindingen nog om te checken of niet vooral rijke mensen (die niet echt meer geld nodig hadden) vooral voor meer tijd kozen en dat ze voornamelijk gelukkiger waren omdat ze loaded zijn... maar: nee, dat had geen invloed.
#
De mensen die kozen voor 'meer tijd', waren wel vaak ouder, getrouwd, ouders... en niet arm (wat wat anders is dan loaded).
#
Je maakt de afweging tijd of geld vaker dan je denkt:
* Koop je een vliegticket wat rechtstreeks gaat en duurder is... of neem je een overstap, waardoor je reis langer duurt, maar goedkoper is?
* Neem je die promotie aan waardoor je meer gaat verdienen, maar dus minder tijd met je kinderen kunt doorbrengen?
#
Vaak denken we dat we iets meer controle hebben over onze tijd dan over ons geld, maar beiden zijn het gevolg van keuzes maken. Waar je absoluut controle over hebt, is hoe je je tijd waardeert... en zo komen we bij de nieuwe keuze: aandacht!
#
In het boek 'Busy' noemt auteur en 'business psychologist' Tony Crabbe AANDACHT de nieuwe schaarse goed en dus het nieuwe waardevolle goed. Wanneer je om je heen kijkt en je ziet hoeveel mensen tijd met elkaar doorbrengen, terwijl ze eigenlijk met hun neus in hun telefoon/tablet/laptop zitten en dus heel ergens anders mee bezig zijn (misschien zelfs alleen fysiek aanwezig zijn en mentaal afwezig)... dan snap je dat hij gelijk heeft. Aandacht voor elkaar en voor waar je mee bezig bent... staat onder druk door een overvloed aan (online) informatie die tijd, geld EN aandacht opeist. Het is volgens Crabbe een kwestie van moeilijke keuzes maken, geen lijstje dingen aflopen met wat je wil, maar kiezen welk van die dingen je het meeste wil... en daar dan met focus en aandacht aan werken... de andere keuzes laten voor wat ze zijn.
#
Hij is te voor de hand liggend om niet te maken: trainen bij HealthCreators doe je met AANDACHT. Niet alleen die van jezelf, ook die van Naomi. Door die aandacht voor detail, techniek, houding... haal je betere resultaten van je trainingen en kost het dus minder tijd dan eindeloos hetzelfde rondje door de sportschool te maken. Hetzelfde geldt voor het doen van Whole30 coaching: dan doe je het programma met meer aandacht, van jezelf en van Brenda. Ook aandacht voor het veranderen van je mindset, want daar ligt de sleutel voor blijvend resultaat. Of zoals Melissa Hartwig (co-creator van de Whole30) zegt: "Iedereen kan een Whole30 volhouden, het gaat erom wat je onderweg leert". En ook dat leren... doe je met aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.