Je lichaam is niet je meesterwerk… je leven is!

"Je lichaam is niet je meesterwerk... Het is de kwast die je iedere dag gebruikt om je meesterwerk te maken" - Glennon Doyle Melton
#
Kleine beslissingen hebben soms grote gevolgen. Naomi's overstap van bodybuilding naar CrossFit is een ommezwaai geweest in zowel ons bedrijf als bij ons thuis als in allebei onze hoofden. HUGE!
#
Bij bodybuilding gaat het maar om 1 ding: hoe ziet je lijf eruit? Dat is het meesterwerk waaraan je dag-en-nacht moet werken. Twee levens die grotendeels in het teken stonden van 1 lichaam. Wanneer er dan kritiek komt op dat lichaam, dan is dat pijnlijk. Of het nu de coach is die bij een vetpercentage van 4% nog steeds 'dikke poten' ziet, of een wedstrijdjury die je op de laatste plaats zet (achter allerlei vrouwen die overduidelijk met hun vingers in de medicijnkast hebben gezeten). AUW!
#
Trainen als een CrossFitter gaat erom wat je met dat lichaam kan. Het traint je om sterker te worden, flexibeler, sneller, behendiger... dat je ook leert omgaan met nieuwe uitdagingen en dat je lol met je vrienden kan hebben in je training. Of met je coach!
#
Toen de focus af ging van dat ene lijf waaraan altijd gebouwd moest worden, ging er een nieuwe wereld voor ons open. Een wereld waarin wie mensen zijn veel belangrijker is dan hoe ze eruit zien.
Iemands gewicht, spiermassa,vetpercentage en buikomvang kunnen nog altijd waardevolle informatie geven over of we met de training en de gezondheid de goede kant op gaan... maar het zijn nu de kwasten geworden waarmee iemand zelf zijn eigen meesterwerk kan maken.
#
Deze quote komt uit een prachtig artikel wat Glennon Doyle Melton schreef voor de Huffington Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.