Ons nieuwe (gratis) e-boek: Get Things Done, het HealthCreators Proces

Kijk eens goed naar een succes wat je hebt behaald: een diploma wat je gehaald hebt. Een record wat je hebt neergezet. Een overwinning die je hebt geboekt.
Hoe is dat succes tot stand gekomen? Was het er ineens of ben je stap-voor-stap verbeterd totdat je 'ineens' succes had?
Dat laatste natuurlijk.
Toch als we onszelf een doel stellen, dan focussen we vaak alleen op het eindresultaat... en niet op het kleine stapje wat we nu kunnen zetten.
Door dat wel te doen, worden taken duidelijker en simpeler... en dat is de kracht van 'The Process' of zoals wij het voor onszelf inmiddels gedoopt hebben: Get Things Done, het HealthCreators proces.
Het toepassen van het proces is de belangrijkste les die wij geleerd hebben als het gaat om wat we doen bij HealthCreators en hoe we zelf achter onze doelen aangaan. Daarom hebben we er een e-boek over gemaakt wat we je vanaf vandaag gratis aanbieden.

Wat doe jij wanneer je gezonder wil gaan leven? Wanneer je een blessure oploopt die maar niet over wil gaan? Wanneer je je niet energiek voelt? Wanneer je ontdekt dat je gewicht de ongezonde kant op glijdt, dat je de hoek van de straat met moeite haalt als je rent, dat je misschien net iets te vaak een gezellig, ontspannend drankje neemt wanneer je na een drukke dag op de bank ploft…?

Veel mensen beginnen keer op keer met een nieuw dieet of een nieuw voornemen om meer te gaan sporten. ‘Dit keer lukt het wel’, is de gedachte.

Dus worden de oude hardloopschoenen afgestoft, download je ‘Evy’ op je telefoon en hoop je dat blessures deze keer uitblijven.
Of je gaat naar de sportschool om een abonnement af te sluiten (terwijl je het vorige abonnement maandenlang hebt betaald zonder 1x te gaan), je leert een circuitje van apparaten en dat doe je… totdat je het weer zat bent.

Ook pak je je eten aan: je gaat opnieuw calorieën tellen, doet het nieuwe low carb dieet uit een magazine, neemt het nieuwste product waarmee een BN-er geweldige resultaten heeft geboekt of schakelt een tijdje rigoureus over op sla, wortels, ongezouten nootjes en water.

Iedere keer hetzelfde

En eigenlijk… doe je iedere keer hetzelfde… op een andere manier.
Je zit vast in een vicieuze cirkel:
Je bent het zat hoe het gaat è Je gaat het helemaal anders doen  →
Je boekt resultaat →  Je staat jezelf een uitzondering toe of beloont jezelf →
Je ontspoort daardoor een beetje →  Je valt terug in oud gedrag →
Je krijgt je oude situatie terug →  Je bent het weer zat hoe het gaat…
en de cirkel is rond.

Symptoombestrijding

Waar het mis gaat, is dat je aan symptoombestrijding doet: je pakt het resultaat aan, maar niet de oorzaak.
Je gedrag brengt je ergens waar je niet wil zijn, maar het levert ook wat op… heb je de karaktereigenschappen wel in huis om dat gedrag te doorbreken?
Wat wil je eigenlijk het liefste bereiken? Heb je dat helder? Heb je alle vaardigheden die je nodig hebt om daar ook te kunnen komen?
Maak je van minuut tot minuut beslissingen die je dichterbij je doel brengen? Doe je waar je zin in hebt of doe je de dingen die nodig zijn om er te komen?

Met dit soort vragen (en jouw antwoorden) doorbreek je de cirkel en krijg je het wel voor elkaar. Dit noemen wij “Het HealthCreators proces”.
Daarover gaat ons nieuwe (gratis) e-boek: Get Things Done. Het HealthCreators proces.

The process

Het idee van “The Process” komt van American Football coach Nick Saban. Hij staat erom bekend dat hij zich niet focust op grote doelen als ‘het winnen van de beker of de landstitel’… Hij focust zich op de kleinere stap die je nu kan zetten richting je doel: een goed trainingskamp, het leren van een nieuwe tactiek, dat zijn team zich gedraagt als goede (sport)mensen… en op die manier is hij een van de meest succesvolle sportcoaches van Amerika geworden met de meeste titels en bekers.

Wij zijn in aanraking gekomen met “The Process” via top-CrossFit-coach Ben Bergeron, die het toepast met zijn atleten… die meerdere keren de CrossFit Games hebben gewonnen. Vanaf het moment dat wij in een documentaire een zinnetje hoorden over “The Process”, waren we om: Dit. Is. Het. Missende. Puzzelstukje… voor bijna iedereen. Het was al onze visie, ‘the process’ gaf ons het gereedschap.

Het ene stapje wat je nu kan zetten

Wat je in het proces dus doet, is je grote doelen, je complexe plannen, terugbrengen tot het ene stapje wat je nu kan zetten om vooruitgang te boeken.
Dan gooi je al je focus op dat kleine stapje, zo erg zelfs dat je grotere doel op dat moment minder belangrijk is, dan de keuze die je nu maakt, dat stapje wat je nu zet.

Daarom passen wij dit proces toe op onze trainingen, op onze voedingsadviezen en… raden wij iedereen aan om te (blijven) werken aan hun mindset.
→  Omdat alle blijvende resultaten beginnen bij het veranderen van je gedrag.
→   Dat kan alleen als je de vaardigheden hebt om iets anders te kunnen doen.
→   Resultaten blijven alleen als je iedere dag, ieder uur, iedere minuut realiseert dat wat je NU kiest, gevolgen heeft voor waar je uitkomt: dichterbij je doel of verder weg?
→   Die keuzes kan je alleen maken wanneer je de karaktereigenschappen ontwikkelt die je daarvoor nodig hebt. Of dat nu is doorzetten of geduld hebben. Zelfvertrouwen, positief zijn of om kunnen gaan met tegenslag.

In het e-boek willen we je kennis laten maken met dit HealthCreators proces. Daarom kan je het hieronder downloaden
Hopelijk krijg je nieuwe inzichten en als het kan willen je daarin graag verder helpen.

Veel leesplezier!

Naomi & Brenda,
HealthCreators

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.