Esther traint met Naomi:”Ik voel me bijna Jane Fonda”

Esther de Jong zag de gezondheid en de sportieve prestaties van haar man verbeteren nadat hij was gaan trainen bij HealthCreators. Dat wilde zij ook, en dus traint Esther nu met Naomi. Wel samen met een vriendin want het moet vooral ook leuk zijn. In dat kader zet Naomi ook speciaal tijdens hun training ‘foute’ jaren 80 muziek op: “We voelen ons bijna Jane Fonda. Kortom, trainen met een lach, wat wil je nog meer?”

Wat is je doel/zijn je doelen? Waarom is dit belangrijk voor je? Hoe werk je daaraan?

“Lichamelijk fit zijn, spieren terug krijgen op de plekken waar ze op miraculeuze wijze zijn verdwenen – te lang geen aandacht aan gegeven hoewel ik dacht van wel… Wat beter kan, is het oefenen thuis. De discipline daarvoor opbrengen lukt niet dagelijks. Daar ben ik eerlijk in. Een echt verbeterpunt. “

Wat vind je leuk om te doen… en bij wat denk je ‘oh nee!’? En waarom…

“Leuk is de afwisseling met steeds weer nieuwe oefeningen. De verrassing van wat gaan we vandaag weer doen geeft een kick.

Ook leuk is de spirit na het trainen, dus het na-effect.

Minder leuk: bepaalde oefeningen met halters want die armspieren zijn echt sub-optimaal, dus dat vind ik moeilijk, maar ik weet zeker ik dat met Naomi’s hulp ook nog leuk ga vinden (als ik later groot ben…)”

Wat zijn je resultaten tot nu toe, merk je al verschil?

“Meer kracht, maar vooral meer bewust van letten op goede lichaamshouding en bewegen in het algemeen”

Naomi is – terecht – Oost-Indisch doof voor onze klaagzang bij bepaalde oefeningen, maar serieus en sensitief als het soms toch echt wat te zwaar is.

Wat maakt trainen met Naomi nuttig? En wat maakt het leuk?

“Nuttig is de drive die Naomi me geeft. Leuk is het feit dat zij altijd positief en rustig is ondanks tegengesputter of gepiep als iets niet echt goed lukt. Er hangt een prettige sfeer. Naomi is altijd heel goed voorbereid. “

Vertel eens een leuk trainingsverhaal…

“Ik train samen met een dierbare vriendin. Zij is meer van de armen en ik meer van de benen. Een fantastische combinatie die Naomi ook altijd goed weet te combineren.
Naomi is – terecht – Oost-Indisch doof voor onze klaagzang bij bepaalde oefeningen, maar serieus en sensitief als het soms toch echt wat te zwaar is. Dan wordt het programma ter plekke bijgesteld zonder uitdaging te verliezen.
Kortom ik vind trainen met Naomi elke week een feest, ook omdat zij – speciaal voor ons ! – lekkere jaren tachtig muziek draait zodat wij ons bijna Jane Fonda voelen. Kortom, trainen met een lach, wat wil je nog meer?”

Naomi over Esther:

“Trainen met Esther en Dorine is inderdaad een feestje, vooral omdat ik stiekem die foute jaren 80 muziek ook heel leuk vind. Er is een mooie wisselwerking tussen de dames: er is ruimte voor lol en plezier… maar ook voor echte serieuze training en mooie gesprekken na afloop. Hoewel het nooit heel lang duurt voordat een van hen weer een goeie grap maakt! Ik ben trots op de manier waarop ze samen het trainen hebben opgepakt en de resultaten die ik zie bij mijn Jane Fonda’s.”

Dit blog gaat over de persoonlijke ervaringen en resultaten van Esther, grotendeels in haar eigen woorden.

Gratis E-boek!

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & NutritionGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.