Makkelijke maaltijd: Whole30 tonijncakes (met paprikasaus)

Tonijn is een favoriet in de salade... van diezelfde vis kan je ook een andere maaltijd maken die even makkelijk mee te nemen is en misschien nog wel beter vult. Of, the best of both worlds, je eet deze tonijncakes op een eenvoudige salade. Makkelijker wordt het niet...

Zoals jullie misschien weten is vis leren eten Brenda's persoonlijke doel voor 2018. Ze is begonnen met vooral vis ergens in te verwerken, zoals deze tonijncakes of de zalmcakes die er een beetje op lijken.

Ingrediënten:

Voor de tonijncakes:
1 medium zoete aardappel en een grote gewone aardappel (ongeveer even groot)
1 groot blik tonijn in olijfolie of water. 3 kleinere blikjes kan ook
Verse peterselie en munt naar smaak
Naar smaak, maar een flinke hoeveelheid, zwarte olijven, in plakjes
2 bosuien, in ringetjes
1 limoen
2 grote eieren
4 eetlepels amandelmeel
1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
2 eetlepels olijfolie
zout, peper

Voor de saus:
1 teen knoflook (laat weg als je die dag nog in gesprek gaat met mensen 🙂 )
4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
1 geroosterde paprika (uit een potje, lees de ingrediëntenlijst!)
1/2 theelepel geroosterd paprikapoeder
sap van een halve limoen
Zout, peper en een snufje cayenne peper

Maken:

→ Schil en kook de aardappels, totdat je er met een vork in kan prikken. Afgieten, met een stampotstamper tot kruimels stampen en af te laten koelen.

→ Giet de tonijn af, doe de vis in een grote kom.  Kruimel het met een vork. Mix met de kruiden, zout, peper, de olijven, de bosui-ringetjes. Was de limoen, rasp de schil en voeg dat toe.

→ Doe de eieren, het amandelmeel en de aardappelkruimel erbij. Meng met je handen (of pollepel). Proef en voeg eventueel nog wat toe (olijven, munt).

→ Maak er met je handen 6 of 8 hoopjes van. Druk ze plat tot cakes. Bak ze om en om in een koekenpan in wat olijfolie. Pas op met omdraaien dat ze niet uit elkaar vallen. (Gebruik een grote, flexibele spatel).

→ Doe alle ingrediënten van de saus in een keukenmachine of hakmolen (of nutribullit) en maak er een sausje van.

→ Op de foto zijn de tonijncakes gecombineerd met gekookte sperziebonen, die even kort gebakken zijn met wat gegrilde paprika.

Dit recept is geïnspireerd door het recept voor tunacakes van Mel Joulwan.

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.