Wat is Whole30?

Doe het #1 voedingsprogramma uit Amerika in Nederland, met begeleiding van de eerste Whole30 coach van Europa: Verander je leven!


Whole30 is een programma om uit te zoeken welke effecten je voeding heeft op de kwaliteit van je leven: je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat.
Je eet nog steeds 'gewone' dingen als groenten, kip, vis, eieren, vlees, fruit en vetten uit bijvoorbeeld olijfolie, noten, olijven, avocado.
Je gaat geen honger lijden
.

Whole30 is een zeer persoonlijk programma: je komt voor het antwoord op jouw vraag of probleem.
Sommige mensen willen afvallen of buikvet kwijt. Anderen willen meer energie die de hele dag blijft.
Sommige mensen zijn emotie-eters en willen daar een oplossing voor. Anderen hebben een lichamelijk probleem als buikpijn, stoelgangproblemen, allergieën, huidproblemen en zelfs dingen als slaapproblemen of een winterdip. En weer anderen willen beter worden in hun sport.
Al die dingen zouden kunnen beginnen met wat je eet. Whole30 helpt je om jouw oplossingen ervoor op te sporen.

HealthCreators' Brenda is de eerste Whole30 coach in Europa (zelfs een van de eerste in de wereld) en werkt direct samen met Whole30 co-creator Melissa Hartwig. Brenda heeft honderden personen begeleid door hun Whole30.

De Whole30 werkt aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat. Het is geen dieet, maar het begint wel met wat je eet.
De Whole30 is een proces waarin we regels volgen voor wat we eten met als doel een betere gezondheid, betere sportprestaties en om karaktereigenschappen te ontwikkelen om beter met alle eet-verleidingen om te kunnen gaan. En dat... is geen dieet!

Wat is een dieet?

Een dieet is een plan om anders, meestal minder, te gaan eten met als (enige) doel: Afvallen! Vaak worden er dieetproducten gebruikt die gemakkelijk en snel resultaat beloven. Na het dieet, gaan de meeste mensen weer normaal doen, verdwijnen de resultaten en gaan ze opnieuw op zoek naar een ander dieet.

Wat is Whole30?

Bij je Whole30 ga je wel anders eten, maar niet per se minder... soms zelfs meer.

Bij je Whole30 mag je wel afvallen, maar we willen niet dat dat de enige focus is van je programma. We dagen je uit vooral te focussen op je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat.

Na je Whole30 gaan we experimenteren, op zoek naar wat voor jou werkt: wat is de manier waarop jij kunt genieten van eten (Al. Het. Eten), zonder in te leveren op resultaten die voor jou belangrijk zijn en rekening houdend met jouw context.

Uit het programma: “Laat je lichaam helen en bijkomen van welk effect bepaald eten mogelijk op je heeft. Druk op de reset-knop van je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat… en de lichamelijke en psychologische effecten die mogelijk het gevolg zijn van het eten wat je kiest te eten.
Leer hoe het eten wat je eet echt invloed heeft op je dagelijkse leven, je gezondheid op de lange termijn, hoe je eruit ziet en de gevoelens die je hebt bij (of over) eten. De belangrijkste reden om een Whole30 te overwegen? Dit gaat je leven veranderen”.

Regels

Daarom bevat de Whole30 ook regels voor wat je eet, die HealthCreators volledig omarmt. Wij geloven dat echt eten, vol voedingsstoffen, in een hoeveelheid die je energie geeft voor de hele dag, de beste manier is om een gezond en sterk lichaam te voeden. Dat dit ook de beste weg is naar een gezond gewicht... en heel veel andere successen die niets met de weegschaal te maken hebben.

Download de lijst met 'Successen zonder de weegschaal', resultaten die je mogelijk kan bereiken met de Whole30.

Jouw context

We weten dat ieder mens een andere context heeft: leeftijd, geslacht, genen, verleden, gewoontes, achtergrond, doelen, bereidheid, verplichtingen... en dat iedereen daarom een persoonlijk, op maat gemaakt plan nodig heeft. Een plan wat we met de informatie de het Whole30 proces oplevert kunnen maken. Daarom verandert de Whole30 je leven.

Whole30 certified coach: 1e in Nederland

HealthCreator Brenda is een van de 10 eerste gecertificeerde coaches van het Whole30-programma ter wereld. En daarmee de eerst in Nederland. HealthCreators werkt al sinds 2014 met het programma dat in Amerika al het leven van miljoenen mensen heeft veranderd. Brenda kent het programma als haar broekzak, zowel de geschreven regels als de ongeschreven regels... en ze heeft de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd om nog beter de achtergronden van het programma het kennen en over te kunnen dragen.

Whole30 groepen

Inmiddels heeft Brenda honderden mensen via een 1-op-1 coachingstraject begeleid door hun Whole30. Daarom is ze bekend met zo'n beetje alle obstakels die mensen onderweg in hun Whole30 tegen kunnen komen en heeft mensen geholpen om hun eigen weg daarin te kiezen.

Vanaf januari 2018 doet HealthCreators de Whole30 ook in groepen, die worden aangeboden in januari, mei en september. Ook kan Brenda een Whole30-traject begeleiden in bedrijven, sportclubs, vriendengroepen, enz.

Whole 30 coaching bij HealthCreators

Kijk hier voor de manieren waarop wij Whole30 coaching aanbieden en de verschillende prijzen.

Wie zijn Brenda & Melissa?

Brenda Heskes, Whole30 Certified Coach

Je kan wel zeggen dat HealthCreators Brenda de Whole30 naar Nederland heeft gehaald. Ze is een van de 10 eerste gecertificeerde coaches van het Amerikaanse levensstijlprogramma Whole30 ter wereld. En daarmee de eerst in Nederland.

Sinds 2015 werkt HealthCreators samen met de creators van het Whole30 programma en bieden wij de Whole30 aan als onderdeel van onze totaal aanpak. Als voedingscoach helpt Brenda je om persoonlijke kennis te krijgen over welk eten voor jou en je doelen werkt... en welk eten niet.

Ook vinden we oplossingen voor hardnekkige gewoontes, door nieuwe routines te ontwikkelen. Daarnaast biedt HealthCreators specifieke informatie over hoe je een Whole30 kan doen in Nederland... omdat onze situatie toch anders is dan de Amerikaanse.

“Iedereen die regelmatig een (nieuw) dieet volgt, zogenaamde serial dieters,  kan het je uitleggen: ieder dieet en trainingsplan kan je een tijd lang volhouden. Soms moet je op je tandvlees lopen, maar je houdt vol... dat zou je zelfs met de Whole30 kunnen doen.

Juist daarom ligt de focus niet alleen op het volgen van de regels van wat je wel-en-niet kan eten, maar ook op de lessen die we leren tijdens de herintroductie. Daarnaast veranderen we gewoontes die je hebt en waardoor het resultaat van diëten later weer teniet gedaan worden, bouwen we aan karaktereigenschappen die je helpen een eigen persoonlijk plan te maken: een gezonde Food Freedom”.

Melissa Hartwig, Whole30 headmistress

Whole30 co-creator Melissa Hartwig is een gecertificeerde sportdiëtist, die zich gespecialiseerd heeft in het veranderen van de manier waarop mensen met eten omgaan en het creëren van gezonde gewoontes die een leven lang meegaan.  Ze heeft inmiddels 4 bestsellers op haar naam staan (2 boeken samen met haar ex-man Dallas Hartwig). Ze is te gast geweest in Dr. Oz en Good Morning America, geïnterviewd door The New York Times, The Wall Street Journal, Shape, en Self magazine. Ze staat op #27 in de Greatists Top 100 van meest invloedrijke mensen op gebied van gezondheid en fitness. Ze heeft op meer dan 150 gezondheidsseminars gesproken als keynote speaker op het gebied van gezondheidstrends, social media, branding & ondernemerschap.

Op Instagram zijn er meer dan 3 miljoen berichten met de hashtag #whole30.

Melissa houdt van kettlebell training, yoga, wandelen, alleen rezien en motor rijden. Ze woont in Salt Lake City, UT.
In 2017 heeft Melissa het Whole30 certified coach-programma opgezet, waarvan HealthCreator Brenda een van de eerste certificaten heeft behaald.

Kom in onze Whole30 groep Nederland op Facebook!

Neem contact op met HealthCreators