Whole30 #Brendaeetvis: Zalm-cakes!

Het is geen groot geheim dat vis eten een uitdaging is voor HealthCreator en Whole30 certified coach Brenda. Ze lust het niet (graag). Maar vis is wel supergezond en dus werd vis leren eten de focus van haar #JanuariWhole30 in 2018.
Inmiddels eet ze minimaal 2x in de week vis en meestal is 1 maaltijd daarvan deze zalmcakes.
Een Whole30 klassieker: makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen, kunnen dienst doen als alle maaltijden... en bevatten groenten, vetten en vis! OK, een beetje extra salade erbij is wel lekker...

Ingrediënten:

700 gram wilde zalm
(vers, diepvries, uit blik... maakt niet uit. Neem geen kweekzalm, die bevat nauwelijks omega3 vetzuren).
700 gram zoete aardappel, gekookt
2 eieren
6 eetlepels amandelmeel
4 bosuien, in gunne ringetjes
Verse peterselie, 2 eetlepels, gehakt
Verse dille. 2 eetlepels, gehakt
Flinke snuf zout
1 theelepel paprikapoeder
Zwarte peper naar smaak
Geklaarde boter, ghee of kokosolie om in te bakken
Bakpapier

Voor garnering: limoenschijfjes en/of zelfgemaakte tartare saus

Maken:

* Verwarm de oven voor op 250 graden
* Laat de zalm uitlekken als je blikjes gebruikt. Ontdooien als je diepvries gebruikt. En controleer op graatjes wat je ook gebruikt. Je hoeft de zalm niet van te voren te garen. Snijd in kleine stukjes.
* Kook de aardappel, giet 'm af en laat afkoelen. Poffen kan ook, duurt wel veel langer...
* Mix de zalm, zoete aardappel, eieren, amandelmeel, bosui, peterselie, dille, paprikapoeder, zout en peper met een houten lepel.
* Vet het bakpapier in met gesmolten vet naar keuze.
* Maak van de zalm mix 12 cakes, een soort burgertjes. Druk ze een beetje plat op het bakpapier, zorg dat ze ongeveer even groot zijn.
* Bak ze een minuut of 20, draai ze om en bak nog 10 minuten.
* Serveer met een stukje limoen of wat tartare saus (Zelfgemaakte mayo, citroensap, zure augurkjes en dille gemengd).

Variatie:

Eet de zalmcakes als maaltijd met wat saus.
Gooi ze op een zak sla (zonder zak!) voor een snelle maaltijd on the go. Je zou ze zelfs kunnen inpakken in een paar grote slabladeren met saus en al...
Bak een ei en leg dat erop als top ontbijt.
Ook lekker met sperziebonen of asperges.
Je kunt ze goed koud eten, maar opwarmen gaat ook goed onder de grill of in een pan!

 

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.