Whole30 Pesto

Deze pesto heeft een geheim ingredient om een beetje de kazige smaak eraan te geven. Perfect wanneer je je Italiaanse gerechten tijdens je Whole30 extra gusto wil geven.

Ingredienten

→ Een heel plantje basilicum
150 gram pijnboompitten
→ Een scheutje citroensap
→ 0 tot 3 teentjes knoflook
→ 100ml olijfolie, extra virgin
→ Een eetlepel voedingsgist (te koop in reformzaken, eko supermarkten of in het alternatieve schap van de supermarkt)
→ Zout

Bereiding

→ Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitjes. Pas op, er lijkt eerst heel lang niets te gebeuren en dan, ineens, is alles zwart. Blijf erbij!

→ Pluk alle blaadjes van het basilicumplantje. Dat kan je zo netjes of zo slordig doen als je zelf wil. Ik knip ook weleens het hele plantje net boven de grond af en gebruik alles inclusief de steeltjes.

→ Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of de hakmolen van een staafmixer en hak totdat het een pasta is geworden. Kijk even of en hoeveel knoflook je erin wil hebben. Overweeg ook of je die dag nog met mensen moet praten… wij maken het ook zonder, zodat we het als lunch kunnen eten en toch nog mensen kunnen trainen (zonder dat ze flauwvallen).

Wanneer je de pesto wil bewaren, doe het dan in een goed luchtdicht potje in de koelkast. Wanneer je een extra laagje olijfolie bovenop giet, kan er minder snel schimmel op gaan groeien. Maar maak het wel snel op!

Door de voedingsgist toe te voegen krijgt deze pesto wel een beetje die kazige smaak, maar blijft het recept Whole30. Het is lekker door de spinazie, door groenten noodles, door of bij gehakt(ballen).

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Lees over Brenda op de Whole30 coach site

Get Things Done! Download ons gratis e-boek over Het HealthCreators proces.

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.