Linda: Ik ben gelukkiger, heb meer focus en zie eten niet meer als de vijand

Ze wilde eigenlijk vooral een paar kilo afvallen, maar toen Linda Bashir vlak voor de zomer een Whole30 deed bij HealthCreators... viel alles op zijn plaats. "Eten is niet langer meer mijn vijand". Daardoor loste ze niet alleen een aantal lichamelijke problemen op, maar ze kwam ook beter in haar vel, beter in haar hoofd te zitten.
Dat proces begon op haar bord. Door te oefenen hoe ze met eten omgaat, vielen er tientallen puzzelstukjes uit andere delen van haar leven ook op zijn plaats.  In een paar maanden tijd ontwikkelde de tikje onzekere studente uit Roemenië zich tot een gezonde vrouw vol zelfvertrouwen.

Ik weet nog dat ik HealthCreators ontdekte: door langs te gaan, ik woon in de buurt…. en ik worstelde al heel lang met mijn gewicht. Brenda ontmoeten, is het beste wat mij overkomen is. Nadat ik veel ups en downs in mijn leven had meegemaakt en worstelde met de verkeerde manier van denken, was Brenda precies wat ik nodig had. Ik vertelde haar hoe ik door een continue dieetcyclus ging en altijd weer het gewicht terug aankwam. Zij herkende dat en snapte me echt. Ze vertelde me hoe de Whole30 haar geholpen had dat te doorbreken. Hoe het haar uit de ‘dieet-achtbaan’ had gehaald. Dat gaf me iets om naar te streven, een doel om naar uit te kijken. Ik besloot om het Whole30-programma te volgen en er het beste van te hopen.

Door niet meer zo te focussen op de weegschaal, kon ik veel gelukkiger met mezelf zijn tijdens het hele proces.

Eten is niet meer de vijand

De coachingsafspraken met Brenda opende echter mijn ogen. Ik leerde dat de weegschaal alleen maar een getal laat zien. De Whole30 heeft me echt de ogen geopend hoe ik met eten omga en hoe ik dat anders wilde. Door niet meer zo te focussen op de weegschaal, kon ik veel gelukkiger met mezelf zijn tijdens het hele proces. Ik ben door de Whole30 helemaal anders gaan denken, waardoor ik ook veel stabieler werd in mijn gedachten, in mijn hoofd. Ik ben nu gelukkiger, heb meer focus, ben productiever en ik zie voedsel niet meer als mijn vijand. Ik weet nu hoe ik me ga voelen nadat ik verschillende soorten eten heb gegeten en ik leer hier nog elke dag iets nieuws over.

Niet meer opgeblazen

Mijn grootste lichamelijke probleem was dat ik me altijd opgeblazen voelde, vooral in mijn buik. Zelfs de artsen konden niet vinden waar dat aan lag. Ik kreeg wel medicijnen, maar tijdens de Whole30 kwam ik erachter welk eten dit veroorzaakte en die vermijden.
Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is geweest om een Whole30 gecertificeerde coach te hebben tijdens dit proces. Brenda heeft me geholpen op een manier die ze zichzelf niet eens kan voorstellen, hoe vaak ik het haar ook vertel.

Dieptepunt

Ik zat echt op een dieptepunt in mijn leven en ze heeft me zulk goed aanwijzingen gegeven hoe om te gaan met de zaken die me dwars zaten, hoe eten hiervoor niet de oplossing was… want dat was mijn grootste obstakel. Ze stond naast me en achter me, hoe groot of klein mijn uitdagingen ook waren… ik kon haar altijd een App sturen voor steun.

Ik stond er nooit alleen voor, Brenda gaf altijd haar 100%

Waarom ik een coach aanraad tijdens je Whole30? Brenda is het helemaal waard! Zoals ik al gezegd heb, ik stond er nooit alleen voor, ze gaf altijd haar 100%. Zelfs toen ik tijdens de zomer terug naar huis ging (Linda komt uit Roemenië, HC), hebben we de laatste coachingssessie via Skype gedaan. Ik respecteer dat ze oplossingen bedacht zodat ze ook toen nog interesse had in hoe het me verging. Voor mij is niet zomaar een coach, ze een vriendin geworden die me begrijpt en er voor me is.

Brenda over Linda

Linda was een droom om mee te werken: ze stond open voor nieuwe informatie, wilde graag leren, paste alles wat de Whole30 en ik te bieden hebben toe in haar leven. Ze snapte het hele proces ook meteen.
Nu ze in haar Food Freedom fase zit, blijft ze bewust keuzes maken over welk gevoel ze krijgt bij wat ze eet, nu en over een paar uur. Toen ze terug was in Roemenië heeft ze haar hele familie geïnspireerd om naar hun levensstijl te kijken.

Gered van dieetmindset

Linda is altijd een mooi mens geweest. Maar nu ze veranderd is in een jonge vrouw vol zelfvertrouwen, knalt al die schoonheid van haar af. En: de lessen en manier van denken de ze geleerd heeft tijdens de Whole30, dragen al bij aan betere beslissingen in andere delen van haar leven. De realisatie dat het veranderen van haar denkwijze, vlak voordat ze 21 wordt, haar gered heeft van minstens nog 21 jaar in een dieet-mindset (wanneer ze op hetzelfde pad was gebleven), is mind-blowing voor ons allebei. Ik ben zo blij dat ze bij HealthCreators is binnen gelopen, nu bijna een half jaar geleden. Het is een voorrecht om haar groei mee te maken.

Dit blog gaat over de persoonlijke ervaringen en resultaten van Linda, grotendeels in haar eigen woorden.

Get Things Done! Download ons gratis e-boek over Het HealthCreators proces

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.