Kan jij een maand zonder alcohol?

'Drinken is van het dak springen met het voornemen slechts één etage te vallen' - Simon Carmiggelt
#
Een interessant en herkenbaar stuk in het AD vandaag, over de ervaringen van een verslaggever die er zelf voor kiest om een maand niet te drinken. (//www.ad.nl/nieuws/dertig-dagen-zonder-drank~ae24937b/). Niet dat hij een hardcore alcoholist is, die 's ochtends met een halve liter supermarktbier moet beginnen... maar al snel merkt hij dat er sociaal gezien altijd wel een excuus wordt verzonnen om 'een drankje te doen'.
#
Overigens merkt hij ook dat hij veel beter gaat slapen zonder de drank... en dat klopt: van alcohol ga je misschien wel knock out, maar je komt niet in een rustgevende, herstellende slaap.
#
Tijdens ons voedingsprogramma Whole30 drink je ook een maand niets met alcohol, naast de aanpassingen in je voeding. Het idee is namelijk om een maand alleen gezonde keuzes te maken, om een flinke klap te geven op het krijgen van jouw optimale gezondheid.
#
Het grappige is dat het verhaal van deze AD-verslaggever heel erg lijkt op tactieken en ervaringen die mensen tijdens de Whole30 meemaken: van het jezelf uit het sociale leven terugtrekken (niet doen!) tot de verwachting op veel onbegrip (wat bij echte vrienden altijd meevalt).
#
Bij het Whole30 programma hoort ook een herintroductie-fase, waarin we gaan kijken hoe sommige voedingsmiddelen weer kunnen passen in jouw levensstijl.
#
Bij ons bleek alcohol niet zo'n belangrijke factor meer... hoewel wij beiden een periode hebben gehad waarin we een bouwvakker onder de tafel konden drinken.
Ons laatste glas was in Spanje, afgelopen mei... op een plein in Madrid... waar iedereen een drankje genaamd 'Tinto' dronk, wat wij ook wilden proeven. Het was super lekker... en we hebben hem gedeeld. Als je niet zo vaak meer drinkt, wordt aangeschoten worden ook lekker goedkoop.
#
Lees hier meer over de Whole 30: //healthcreators.nl/nl/gezond-eten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.