Alles is ‘uitvogelbaar’

Everything is figureoutable - Marie Forleo
#
Over de vertaling van deze quote van Marie Forleo heb ik even moeten nadenken. Maar alles is uitvogelbaar! Dat is dan ook de vertaling geworden. Figureoutable is ook een zelfverzonnen woord, overigens niet door Marie maar door haar moeder. Het was haar levensmotto... alles is uitvogelbaar. Dat geeft je de vrijheid en het zelfvertrouwen om een radio uit elkaar te schroeven als ie het niet meer doet, om een dappere poging te doen hem zelf te repareren. Marie vertelt over haar moeder en haar levensmotto in deze video, in het Engels, niet ondertiteld: //www.marieforleo.com/2016/05/everything-is-figureoutable
#
Wij HealthCreators houden wel van het levensmotto van de moeder van Marie Forleo: Alles is uitvogelbaar. Dat geeft jou de teugels stevig in handen... misschien heb ik nog niet het resultaat wat ik graag zou willen hebben, maar met creativiteit en uitproberen, kan ik er wel komen. Dat maakt nieuwsgierig, naar wat je allemaal kan verzinnen om een ander resultaat te halen. Heel vaak lukt het niet om in 1x een oplossing te bedenken... maar als je ervan uitgaat dat alles uitvogelbaar is, ben je voornamelijk bezig met wat dan je volgende stap zou kunnen zijn. Dat geeft vrijheid... en houdt je uit de slachtofferrol.
#
Alles is uitvogelbaar is dan ook de achterliggende gedachte waarmee wij ons werk doen. Wanneer een oefening niet lukt, gaat Naomi uitvogelen welk lichaamsdeel sterker moet, welke andere oefening je zou kunnen doen... of dat je misschien even naar de fysio moet om recht gezet te worden. Wanneer iets qua gedragsverandering niet lukt, stelt Brenda je ontelbare vragen om erachter te komen waar je reptielenbrein het ene doet, terwijl je neocortex iets heel anders zegt en wil. Voor voedingsvragen, hebben super veel ervaring met inmiddels bijna 100 mensen die de Whole30 bij ons gedaan hebben, plus de vraagbaak bij Whole30 in Amerika, die al honderdduizenden mensen hebben geholpen.  We hebben we niet altijd een lekker recept voor je... maar wel een Facebookgroep met veel goede koks die je verder kunnen helpen! Alles is uitvogelbaar, wil niet altijd zeggen dat je het zelf moet uitvogelen. Hulp vragen is de grootste uitvogeltruc die we hebben!
#
Soms komen mensen in problemen omdat ze de dingen doen zoals ze de dingen doen... uit gewoonte of uit gemak. De grap is dat ze wel heel graag een ander resultaat willen hebben, maar dat ze die gewoonte of dat gemak niet eens willen onderzoeken. Einstein noemde dat al eens de definitie van krankzinnigheid: hetzelfde doen maar een ander resultaat verwachten.
Wanneer je nieuwsgierig wordt, ervan uitgaat dat je kan uitvogelen wat je ook nodig hebt, steeds iets nieuws kunt uitvogelen als het vorige uitgevogelde niet helemaal het gewenste resultaat gaf... dan verdwijnen problemen niet, maar ze worden uitvogelbaar... dat betekent niet altijd leuk: joepie, een probleem. Maar er blijft wel ruimte voor een oplossing, en meer heb je niet nodig.
#
Wanneer je ervan uitgaat dat jij in staat bent om alles wat zich afspeelt in jouw leven uit te vogelen, zelfs als het een puzzel met 1 miljoen blauwe stukjes is... dan blijf je in actie, blijf je nieuwsgierig, blijf je creatief... en dat klinkt toch een stuk beter dan gefrustreerd, mopperend en klagend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.