Bij elke maaltijd groenten: Witlofsalade met appel en rozijnen

Ik durf de stelling aan dat wij meer groenten eten dan menig veganist. Want als er 1 Whole30-regel is die wij uiteindelijk in onze levensstijl hebben doorgevoerd dan is het wel: eet bij elke maaltijd groenten.
Elke. Maaltijd.
Dus ook bij het ontbijt. Dat is voor veel mensen in het begin wel even slikken, bij ons is het compleet normaal (en in veel andere culturen trouwens ook). Wij grappen ook weleens dat wij zo een bordje chili weghappen in de ochtend, wat waar is maar niet erg gebruikelijk. Deze witlofsalade met appel en rozijnen staat wel regelmatig als ontbijt op tafel...
Een omelet met ham erbij... een goeie start van de dag!

Deze witlofsalade is het lekkerste als je hem meteen (of op zijn minst dezelfde dag) eet.

Ingrediënten:

3 struikjes witlof, klein gesneden
1 bosui, klein gesneden incl. groen
1 appel, geraspt
1 handje rozijnen (zonder sulfiet)

1 dessertlepel mosterd
1 eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
Klein scheutje extra virgin olijfolie
Sap van 1 limoen
peper/zout
(Wanneer we niet IN de Whole30 zitten, doen we er soms een dessertlepel honing in de dressing)

Maken:

→ Snijd de witlof en de bosui. Was de appel, snij het klokhuis eruit en rasp hem met schil en al.

→ Roer van de mosterd, mayo, limoensap, olijfolie, zout en peper een dressing

→ Meng in een grote saladeschaal alles door elkaar

 

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.