De interessante smaken van de Whole30: Picadillo met gehakt, spinazie en bakbanaan

Het recept voor Picadillo kwamen wij voor het eerst tegen in het kookboek Well Fed Weeknights van Mel Joulwan. We zagen het plaatje en dachten: Lekker! We lazen de ingrediënten en dachten: dat kan hit of miss zijn. Bakbanaan, olijven, rozijnen, komijn, kaneel, kruidnagel, avocado... okay, interessante combi. Al snel is het een van onze favoriete recepten geworden. Je weet wel, iets dat je zo vaak maakt dat je er soms gewoon geen zin meer in hebt... en dan nog is het lekker als je het eet! Wij hebben het recept wel wat aangepast, om nog meer groenten te eten per maaltijd.

Picadillo is licht pikant en geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse keuken. De komijn, rozijnen en olijven geven het een Cubaans tintje.

Ingrediënten:

1 groene bakbanaan
1 theelepel zout

1 eetlepel extra virgin olijfolie
1/2 medium ui
2 tenen knoflook
1 dessertlepel gemalen komijn
3/4 dessertlepel gemalen koriander
1 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 dessertlepel gemalen kaneel
1 snufje kruidnagel
1 laurierblad
400 gram rundergehakt
200 gram verse spinazie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel balsamico azijn
Een handje rozijnen
Half potje groene olijven met paprika erin
Garnering: limoen, verse koriander, bosuitjes, avocado

Maken:

→ Kook de bakbanaan. Snijd met een scherp mes de kontjes van de banaan, maak een snee in de lente en gebruik je vingers om de schil eraf te halen. Snijd de bakbanaan in blokjes en kook ze in ruim water met het zout gaar. 10 tot 12 minuten. Net als aardappels zijn ze gaar wanneer je ze makkelijk kan inprikken. Ondertussen...

→  Maak je de picadillo smaken. Snijd de ui fijn en bak deze rustig in de olijfolie = 5 minuten. Pel en pers de knoflooktenen in een bakje. Doe alle specerijen erbij: komijn, koriander, kaneel, zout, peper, laurierblad.

→ Bak het gehakt. Doe het gehakt in de pan met de ui en bak het totdat het niet meer rauw is. Doet de specerijen en knoflook erbij en bak dat even mee. Voeg dan, handje voor handje de spinazie toe en laat het slinken. Voeg de tomatenblokjes, balsamico, rozijnen en olijven toe, roer goed om en laat het wat inkoken. Zet ondertussen de garnering klaar.

→Giet de bakbanaan af. Roer ze door de picadillo. Serveer in diepe borden of kommen met lepels, garneer naar smaak... en tast toe.

Dit gerecht word alleen maar lekkerder als je het de volgende dag eet!

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.