Caramba! Whole30 Mexicaanse kipburgers op pompoen-toast

Mexicaans, of eigenlijk meer Tex-Mex, is een van onze favoriete keukens... maar ja: vol met mais en dat zit niet in de Whole30. Maar toen we deze burgers zagen, moesten we het proberen en... dit wordt een van onze favoriete voor als we een 'Mexicaans feest' willen eten. De enige downside: mijn favoriete Tabasco is absoluut niet Whole30, maar wat extra jalepeno pepertjes doen het ook goed!

Door de gegrilde flespompoen-hals kan je dit echt eten als een burger... mits je je kaak kan loshaken als een slang!

Ingrediënten:

Voor de burgers:
300 gram kipgehakt (koop ik bij de EkoPlaza)
1/2 rode ui, fijn gehakt
1 eetlepel komijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
De rasp van een hele limoen, het sap van een halve limoen
Wat gehakte koriander (naar smaak, weglaten mag ook)
Zout en peper (let op: het gehakt van de EkoPlaza is al licht gezouten)
Eventueel kan je de burgers wat 'fluffier' maken door ook nog een ei en 3 eetlepels amandelmeel toe te voegen

Voor de salsa:
2 grote tomaten, zonder de zaadjes, gehakt
1/2 rode ui (de andere helft dus)
Wat gehakte koriander (als je dat lust, naar smaak)
1 stukje verse jalapeño, naar smaak (evt. uit een potje, goed ingrediënten lezen)
Sap van een halve limoen
Zout en peper

Om er een echt burger van te maken:
Slablaadjes
4 schijven flespompoen-hals
1 avocado

 

Maken:

Voeg alle ingrediënten van de salsa samen in een kom en meg. Proef of er meer zout, limoensap of jalapeño bij moet. Zet in de koelkast

→ Voeg alle ingrediënten van de burgers samen in een kom. Maak er 4 burgertjes van.  Wij vonden dat de burgers door toevoeging van ei en amandelmeel wat 'slapper' werden, maar als dat je ding is: voeg het toe.

→ Prak de avocado met een vork in een kommetje

Verwarm een tafelgrill (of grillpan, of grill in de oven) op zijn allerheetst. Snijd schijven van de hals van een flespompoen, ongeveer een centimeter dik. Haal de schil eraf en grill ze een paar minuten (hoe lang precies hangt van je grill af). Totdat er mooie streepjes op staat en de pompoen halfzacht is gewordedn (maar nog stevig genoeg is om de burger te dragen.

Als de pompoen klaar is, grill ook de burgers. Het is kip, dus goed gaar!

Maak de burger: neem een schijf pompoen, leg er slablaadjes op, een burgertje, de smashed avocado en de salsa bovenop.

Dit recept is geinspireerd door het recept wat Carmen van Every Last Bite gedeeld heeft op de Whole30 receipes Instagram.

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.