Whole30 Loaded (sweet) Potato

Het is goed geweest dat we zelf ook weer eens een rondje Whole30 hebben gedaan, want we zijn zelf ook weer eens op nieuwe ideeën gekomen. Zo heeft de gevulde gepofte (zoete) aardappel bij ons een redelijk vaste plek gekregen. Vooral wanneer we nog iets in de koelkast hebben staan wat net te weinig is om met 2 mensen van de eten. Knal het in een grote aardappel en klaar ben je!

Ingrediënten

2 of meer grote (zoete) aardappels
Left over chili… pastasaus… picadillo, shoarmavlees…
Sausjes, mayo, avocado, jalepeno pepers, kokosyoghurt, edelgist

Bereiding

Je kan de aardappels ‘poffen’ in de oven… gooi er een paar bij wanneer de oven toch al aan staat. Dan hoef je ze op het moment dat je ze wil gebruiken alleen op te warmen.

Wij poffen de aardappel zonder folie, in de schil. Afwassen, afdrogen, in de oven. Ze zijn klaar wanneer je er een satéprikker (of een vork) ik kan prikken.

‘Piep’ de aardappels even op wanneer je ze wil gaan eten. Dat kan weer in de oven of zelfs in de magnetron. Ik heb ze ook weleens doormidden gesneden en met de zachte kant in een koekenpan gedaan.

Warm ook de leftover op…

Maak het ‘vlees’ van de aardappel een beetje los, bijvoorbeeld door erin te knijpen. Vul de aardappel met de left over en top ‘m met wat (hete) saus, of mayo of avocado (al dan niet in een snelle guacamole), gooi er wat jalepenos op of bestrooi met edelgist.

Eet met je handen, eventueel kan je de aardappel vasthouden met een stukje bakpapier… word wel heel messy…
Natuurlijk mag je ook bestek gebruiken (wordt ook messy, maar je handen blijven schoon).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *