Whole30 chocolade chili

Cacao in de tomatensaus van de chili. Toen ik dat voor het eerst zag, dacht ik: echt niet! Maar ik was ook nieuwsgierig. Dus maakte ik chocolade chili en ik was verkocht. Ik maakte het maanden lang iedere week... totdat Naomi vertelde dat ze het eigenlijk niet zo heel lekker vond. Shit...
Inmiddels heb ik het recept was aangepast, met extra bouillon in de saus... dat maakt het smeuïger, nog hartiger en... ik moet opschieten met eten anders heeft Naomi al de pan leeg.

Als je slowcooker hebt, kan je de chili daar gewoon de hele dag in laten pruttelen op laag. Ik ken zelfs mensen die zweren dat je alle ingrediënten er rauw in kan doen en 's avonds bij thuiskomst kan roeren en eten. Ik kies ervoor om de boel eerst een beetje te bakken... maar daarna wel in de slowcooker.

Ingrediënten

→ 2 eetlepels kokosolie
→ 1 ui, gehakt
→ 4 tenen knoflook, uit de knijper
→ 1 kilo gehakt (rund of half-om-half)
→ 400 gram verse spinazie
→ 1 theelepel gedroogde oregano
→ 1 flinke snuf chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
→ 2 eetlepels komijn
→ 1 1/2 eetlepel cacao, liefst rauwe cacao maar gewone mag ook (natuurlijk zonder suiker)
→ 1 theelepel allspice
→ 1 theelepel zout
→ 1 blikje tomatenpuree
→ 3 pakjes gezeefde tomaten
→ 400ml bouillon (liefst zelfgemaakt van een schenkel of van het karkas van een gegrilde kip)

Maken:

→ Doe de kokosolie in een koekenpan en bak de uien zachtjes daarin totdat ze doorschijnend beginnen te worden. Regelmatig roeren, zodat ze niet bruin worden! (Kan best een paar minuten duren).

→ Voeg de knoflook toe, bak heel even mee en daarna snel het gehakt erbij. Zachtjes bakken totdat het niet meer roze is.

→ Voeg de oregano, chilipoeder, komijn, all spice, zout toe, bak even. Voeg de cacao toe, schep even goed door.

→ Voeg de tomatenpuree toe, weer goed doorscheppen. Bak dit een minuutje.

→Voeg de spinazie toe en laat het slinken.

→ Doe de gezeefde tomaten erbij en de bouillon, heel goed roeren. Aan de kook brengen, vuur laag, en een paar uur laten sudderen, zodat alle smaken goed loskomen.

→ Als de chili te dik wordt, water of bouillon toevoegen.

→ Serveer in grote kommen met een klodder avocadopuree. (Wat je maakt door 1 avocado te prakken met wat zout en de sap van 1 limoen).

 

Op het plaatje serveer ik de chili met tostones van groene bakbanaan, naar dit recept van Nom Nom Paleo

Verander je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat!

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Whole30 Coach Website

Get Things Done! Download ons gratis e-boek over Het HealthCreators proces.

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Plan je maaltijden in 5 minuten!

Wil je graag graag gezonder gaan eten, maar loopt je maaltijdplanning iedere keer in de soep? Probeer dan RealPlans!
*HealthCreators werkt samen met RealPlans. Wanneer je via deze link de app aanschaft, krijgen wij een kleine commissie. RealPlans wordt voor jou niet duurder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.