Whole30 maakt broccoli lekker: gebakken kip met romige zongedroogde tomatensaus

Met broccoli ben ik net een klein kind: het wordt niet mijn favoriet... dacht ik! Maar in dit snelle eenpans-gerecht zit broccoli en... LEKKER!
Door de champignons, de zongedroogde tomaten en de kokosmelk is het een heerlijk hartig gerecht (werkt ook prima om trek in pizza te counteren).

Ik maak dit gerecht in de gietijzeren pan van Lodge, omdat die zo van het fornuis de oven in kan. Kan jou pan dat niet? Gooi het gerecht dan over in een ovenschaal...

Ingrediënten:

6 kippendijen (met of zonder vel)
Zout & peper
3 eetlepels ghee of kokosolie
1 ui,
gesnipperd
3 tenen knoflook (uit de knijper)
250 gram kastanje champignons, in kwarten
500 gram broccoli,
in hele kleine roosjes gesneden
Een snuf rode peper flakes
150 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
1/2 potje zongedroogde tomaten,
in reepjes gesneden (kan je ook in reepjes kopen)
Nog meer zout en peper
1 dessertlepel Provençaalse kruiden
Verse peterselie

Maken:

* Verwarm de oven voor op 200graden
* Bestrooi de kippendijen met wat zout en peper
* Snijd en hak alle groenten
* Smelt in de koekenpan 2 eetlepels ghee of kokosolie. Bak de kippendijen even aan, 2 minuten per kant. Het hoeft nu nog niet gaar te worden. Haal ze uit de pan, laat het vet in de pan.
* Bak ondertussen in een andere (droge! Dus: niet ingevette...) koekenpan de champignons totdat ze een beetje verschrompeld zijn en geen/nauwelijks nog water verliezen.
* Smelt nog een eetlepel ghee of kokosolie in de pan. Bak de ui even rustig een paar minuten. Voeg de knoflook, de rode peper flakes en de broccoli toe. Roerbak een paar minuten.
* Voeg de kippenbouillon, de kokosmelk, de zongedroogde tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Breng het aan de kook en laat een paar (3 tot 5) minuten zachtjes inkoken.
* Voeg de kip weer toe, roer even rond in de saus.
* Zet de hele pan in de oven (of doe het over in een ovenschaal) en zet het in de oven. Ongeveer 20-25 minuten
* Doe er wat gehakte peterselie overheen en eet smakelijk.

Lekker als maaltijd, eventueel aan te vullen met (gebakken) (zoete) aardappels.

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.