Paul van Waarden’s Whole30 pompoensoep

Veel mensen die beginnen met een Whole30 levensstijl lopen Paulin het begin aan tegen het vele koken. Want veel 'gemaksvoedsel' is off limits en dus zal je veel meer zelf moeten maken. Van alle mensen die een Whole30 hebben gedaan, heeft niemand zo weinig moeite met gehad met die verandering als Paul van Waarden. Maar ja, hij is dan ook een bekende chef die eigenaar is geweest van twee restaurants met een Michelinster. Pauls Whole30 eten is daarom vaak net iets bijzonderder dan wat wij zelf maken in de keuken (of hij slooft zich uit als de coaches komen eten). Maar soms is het juist heerlijk in zijn eenvoud. Onder die noemer valt dit recept voor deze Whole30 pompoensoep.

Ingrediënten:

• 1 fles pompoen
• 1/2 liter kokosmelk (Aroy D)
• 1 sereh stengel
• 1/2 blikje anjovis, gezouten
• 1 eetlepel fish sauce, Red Boat voor Whole30-proof soep
• 1/4 liter water
• 1/2 rode peper
• zout naar smaak

Bereidingswijze

• Schil de pompoenen en haalde zaadjes er uit.
• Snij de pompoen in kleine stukjes.
• Haal de zaadjes uit de rode peper.
• Als je hem wel heel heet wil laat je deze zitten!
• Snij de rode peper in ringetjes.
• Doe alle ingrediënten in een grote pan.
• Zet deze op het vuur en breng het aan de kook.
• Let op aanbranden!
• Laat alles een uurtje zachtjes pruttelen.
• Als de pompoen gaar is, ga je hem fijn draaien. Doe dit met een staafmixer
• Afproeven en eventueel wat zout er bij
 
Nu is hij klaar. Ik varieer er graag mee. Dan voeg ik gehakt of gekookte zoete aardappel toe.
Probeer maar en geniet!!

Ook een Whole30 doen?

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.