Danielle: “Na het weekend moet ik even gereset worden”

Bij de City-Pier-City-loop zat Danielle Berger (43) vorig jaar voor haar huis in Scheveningen Dextrootjes uit te delen aan de lopers. Haar buurvrouw zei nog tegen haar: “Geen vezel in mijn lijf moet eraan denken om mee te doen”.  Dit jaar gaat een compleet vernieuwde Daan, bijna 13 kilo lichter, wel van start. Ze loopt de 10 kilometer. “En dat gaat me lukken met twee vingers in mijn neus”, zegt ze lachend. Want er is in een jaar een heleboel veranderd.

Waarom ben je begonnen bij Health Get Things Done (de voorloper van HealthCreators)?
Ik ben vorig jaar mei met de familie op vakantie geweest om te vieren dat mijn ouders 45 jaar getrouwd waren. Daar is een familiefoto gemaakt. Toen ik die foto zag, dacht ik: ooooooohhh! Ik wist al jaren dat ik wilde afvallen, maar toen wist ik dat ik echt aan de slag moest.
afvallen city pier city personal trainingIk heb de afgelopen jaren drie kinderen gekregen en iedere keer werd ik een paar kilo zwaarder. Ik ben altijd heel sportief en slank geweest en ik kon ook altijd alles eten. Nu weet ik: die tijden zijn voorbij. Toch wilde ik wel graag mijn lijf terug, mijn sterke lijf waar ik op kan vertrouwen.
Na mijn 2zwangerschap ben ik heel fanatiek begonnen met afvallen, in de sportschool. Daarbij ben ik toen door mijn rug gegaan. Hetzelfde gebeurde na de 3e. Ik liet me behandelen bij de fysio, die masseerde het los. Tegen de tijd dat ik thuis was, zat ik weer vast. Dus dat moest aangepakt worden, sterker worden.
De knop moest om maar dat lukte me niet.  Daarom ben ik naar Naomi gegaan. Haar aanpak was 3 in 1: voeding, sporten en afvallen. En het personal trainen is qua kosten gelijk aan sportschool en fysio bij elkaar opgeteld.
Het heeft geholpen: Inmiddels ben ik streng genoeg voor mezelf, mijn knop is echt om. Het afgelopen weekend ben ik behoorlijk los gegaan, qua eten en drank, maar het is niet zo erg als vroeger. Naomi zit wel in mijn hoofd, dat zorgt ervoor dat ik zelfs tijdens het los gaan binnen grenzen blijf. Op maandagochtend heb ik dan wel even Naomi nodig, dan moet ik even gereset worden.

Wat zijn je doelen? Wat vind je zelf het leukste wat je tot nu toe hebt bereikt?
Het belangrijkste was mijn rug, die moest weer sterk worden. En afvallen dus: ik wilde weer op het strand in mijn badpak, ik wilde weer windsurfen. Ik heb inmiddels alles bereikt. Ik ben bijna 13 kilo afgevallen en ik voel me topfit. Mijn vetpercentage is enorm gedaald: van 34% naar 25%. En mijn Body Mass Index is nu een gezonde 23. Het allerleukst vind ik mijn metabolische ‘echte’ leeftijd: die is 28 jaar! Daar ben ik trots op.
Eigenlijk wil ik nog 1 kilo afvallen, maar die hou ik, als motivatie om te blijven sporten. Ik zit bijna op het punt dat ik afscheid kan nemen van Naomi, maar eigenlijk wil ik dat niet. Ik blijf sowieso meedoen met de spinning en bij mooi weer met de bootcamp. Daarnaast ben ik begonnen met hardlopen en geniet daarvan, dat is mijn meditatie.
Het krachttrainen wat ik nu doe, zou ik uit mezelf niet doen. Daar blijf ik Naomi voor nodig hebben. Als ik zelf train in een sportschool, dan lukt dat me niet, mezelf over mijn grens heen duwen. Ik denk dat heel veel mensen dat niet kunnen. En dat terwijl ik wel merk dat ik veel profijt heb van die spierversterking. We zijn net wezen skiën. Ik kon gewoon met een kind in de sleeplift: met losse handen, zo’n ding in je knieën en geen centje pijn.

Wat vind je het leukste om te doen qua training? Bij welke oefening denk je “Oh, nee he!”?
afvallen city pier city personal trainingBoksen vind ik het leukst, dat vind ik stoer.  Ik heb thuis ook een boksbal opgehangen. En optrekken aan de TRX vind ik leuk, want dat doet me denken aan windsurfen.
De ergste oefeningen… de lijst is lang: planken, opdrukken, dat blijf ik vreselijk vinden. Maar ik doe ze inmiddels ook thuis. Wel korter dan bij Naomi. 30 seconden ofzo, terwijl ik hier wel een minuut moet. Maar ik doe ze wel… omdat ik wel resultaat zie, het is heel functioneel. Dat had ik nooit gedacht, dat je zo functioneel kunt trainen. Ik dacht altijd: ik ga wel lopen, fietsen of tennissen. Maar daar waar je aan traint, daar merk je het ook aan, dat wordt sterker en strakker. Ik wilde een strak lijf en dat heb ik nu.  Ik heb echt een pak uitgedaan, dat gaat niet terugkomen.

Wat doe je nu anders dan ervoor? Wat is de belangrijkste les die je van Naomi hebt geleerd?
Dat het nooit te laat is om te beginnen en dat alle beetjes helpen.
Ik heb mijn eten ook veranderd: eet veel minder vaak brood met kaas, veel eiwitten en bijvoorbeeld veel amandelen.
Het hardlopen is ook echt een ontdekking. Ik snap niet dat ik al 18 jaar in Scheveningen woon, vlakbij het strand en dat ik dat niet eerder heb ontdekt.

Wat is het leukste compliment dat je hebt gekregen sinds je fitter bent?afvallen city pier city personal training
Ik vind het leuk als mensen mij niet herkennen, zo’n 13 kilo lichter.  Dat ze naast zich kijken en ineens zeggen: “Oh Daan, ben jij het”.
Maar het mooiste compliment komt van mijn beste vriend, die getuige was op mijn huwelijk. Hij zei: “Hey, ik zie weer de oude Daan, zoals ik je heb leren kennen”.

Vertel eens een leuk trainingsverhaal….
In het begin heb ik wel aan Naomi moeten snuffelen. Ik kwam ook binnen met weerstand, ik vind het nog steeds niet altijd leuk, dat trainen. Het is wel knap dat ze daar untouchable in is, ze laat zich niet gek maken. Zij trapt er gewoon niet in. Ik probeer mijn frustratie weg te lachen en dan blijft ze me met een strak gezicht aankijken, wel met een glimlach. Maar we gaan gewoon doen wat er op het plan staat. Dan denk ik soms nog weleens ‘trut’, maar na afloop moet ik erom lachen.
Na de spinning moest ik een keertje bijna een keer huilen. Ik wilde weerstand terug draaien, het was zo zwaar en toen riep ze heel hard NEE! Dat vond ik echt niet leuk, maar na afloop ben ik dan wel heel trots. Ik ben veel te lief voor mezelf, zij zorgt dat ik tot het gaatje ga.

Eiger

 

Noot van HealthCreators:
In 2015 voltooide Danielle de Eiger Ultra-trail: 51 kilometer en 3100 hoogtemeters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.