De kracht van een droom: IronWouter

Aanstaande zondag gaat er een droom uitkomen: onze vriend Wouter Duinisveld gaat de hele Ironman doen in Frankfurt: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Niet voor watjes!
Maar Wout is extra bijzonder: 7 jaar geleden onderging hij een harttransplantatie. Zondag is hij de 8e mens ter wereld die na een harttransplantatie van start gaat in de hele triatlon. Grote kans dat hij de 4e is die ook echt de finish haalt, want hij is super voorbereid!


Door zijn buitengewone doorzettingsvermogen, zijn droom en zijn optimistische levenshouding sloeg hij zich dwars door alle tegenslag heen en trainde hij keihard en super uitgekiend. Voor mij is hij het voorbeeld dat echt alles mogelijk is, als je het maar genoeg wil!
img_0594HealthCreators (voorheen Health Get Things Done), Naomi en Brenda hebben een speciale band met Wouter: Hij was degene die het lint doorknipte bij de opening en bij het 1 jarig bestaan heeft hij een speciale, inspirerende presentatie gegeven. Wout traint niet bij ons: hij is onderdeel van Team4Talent, een professioneel triatlonteam en wordt begeleid door sportarts Guido Vroemen.  Hij is wel een continue inspiratiebron. Daarom gaat de studio dit weekend dicht, maken wij een spandoek en gaan we naar Frankfurt om hem tot aan de finish aan te moedigen.

Wout's verhaal in het kort

Wouter was een sportieve Haagse jongen die droomde om ooit een Ironman te gaan doen. Totdat hij ziek werd: een virusinfectie sloeg op zijn hart, viral myocarditis heet dat. Het verwoestte zijn hart, een tijd lang leefde hij met een steunhart: op batterijen, 's nachts aan het stopcontact. Hij haalde met moeite de hoek van de straat. Totdat er een donorhart voor hem kwam. Na maanden herstel en aanpassen, pakte hij het sporten weer op. Toen dat goed ging, kwam zijn droom weer in het vizier: de Ironman.
Zijn eerste doel: een halve Ironman, die hij succesvol volbracht op Mallorca in 2012. Marjolein van den Berg van TV West maakte daar een prachtige documentaire over: Op de hartslag van een ander.

Tijdens het fimen van deze docu leerde Brenda Wouter kennen op de atletiekbaan. Ze hadden binnen 1 minuut een band, want Brenda kent de ziekte die 555571_10200605254161172_1352851425_n-e1404377584991Wouters hart verwoestte van dichtbij. Haar zus Jolanda is aan een andere variant van dezelfde ziekte overleden in 1996. Samen werken ze sindsdien aan meer bekendheid van myocarditis, zodat er meer onderzoek komt en meer mensen verder kunnen leven. Het liefste met de levenslust die Wouter heeft.
Zondag komt er opnieuw een indrukwekkend hoofdstuk bij in het verhaal van Wouter. Een verhaal dat hij op dit moment samen met dr. Bram Bakker in een boek aan het vastleggen is. Iedere training, iedere wedstrijd draagt Wout op aan zijn orgaandonor: iemand die door zijn gulheid een ander een compleet leven met vrouw, kinderen en droom heeft gegund. Met zijn prestatie hoopt hij ook meer mensen te inspireren om na hun dood anderen zo'n leven te gunnen. Dat kan hier: www.jaofnee.nl
Wouter verwacht dat hij zondag een uur of 13 gaat doen over zijn Ironman. Een doeltijd die 2 uur sneller is dan de snelste tijd voor iemand met een donorhart. Want Wout is een dromer, maar bovenal een echte sportman: hij wil ook winnen! Go Wout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.