Doe in 2020 mee met de gratis Januari Whole30 van Thrive.nl en HealthCreators

Niet weer lijnen, maar verander je gezondheid en gewoontes

Ik weet het: het is vandaag pas de eerste dinsdag van november en ik begin al over je plannen voor januari 2020. Beetje vroeg, denk je misschien. Of je bent nog aan het bijkomen van Halloween, of al volop bezig met de Sint of de Kerst… Toch is het een goeie gewoonte om ook de lange termijn in de gaten te houden, zodat je dit jaar iets anders kan doen dan op voorgaande 1 januaries.
Dan hebben we wat voor je: samen met het nieuwe Nederlandse wellnesss platform Thrive (van Marinka Bil) gaan we in Januari een GRATIS Whole30 coaching doen.

Geloof ik in het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar? Als ik heel eerlijk ben: niet per se. Ik denk dat je niet hoeft te wachten tot 1 januari om een nieuwe weg in te slaan…
Toch: voor heel veel mensen is het begin van een nieuw jaar een mooi punt om ook (eindelijk?) te beginnen met wat ze al een tijdje willen doen. Natuurlijk komen dan ook altijd de grote drie uit de kast: stoppen met roken, meer bewegen en afvallen.

Schroothoop

Wat ook een feit is, is dat halverwege januari de meeste van die plannen alweer op de schroothoop liggen. Dat komt volgens mij omdat veel mensen er veel te hard induiken: zowel qua wat ze gaan doen als de mindset waarmee ze het gaan doen. Daarnaast is heel vaak helemaal niet duidelijk waar de motivatie vandaan moet komen. Wanneer je als doel stelt dat je bijvoorbeeld in 2 maanden 10kilo moet afvallen… is dat enorm moeilijk om te zetten in dagelijkse motivatie. Tuurlijk het is duidelijk en zelfs ‘SMART’: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Toch werkt het niet, omdat er geen duidelijke visie is over wat er gebeurt bij tegenslag, of bij succes… wat als het lukt, wat dan? Er is geen duidelijk lange termijnplan… en voor ons serial dieters: waarschijnlijk ga je gewoon precies hetzelfde doen als altijd, met hetzelfde resultaat. En dat is waarschijnlijk dat je rond de zomer een soortgelijk goed voornemen stelt, opgejut door visioenen van jezelfe op een strand.

Gratis Januari Whole30

Een paar weken geleden werd ik benaderd door Marinka Bil, voormalig hoofdredacteur van Paleo Magazine, auteur van verschillende boeken over voeding en coach op verschillende gebieden. Marinka is een nieuw Nederlands wellness platform begonnen: Thrive… of ik daarin met haar samen wilde werken.
Dat wilde ik.
Behalve dat ik nu dus stukken voor Thrive schrijf, leek het ons leuk om iets te organiseren. En zo ontstond het idee voor een gratis Januari Whole30, gecoacht door ons samen. Want we willen Nederland in 2020 een alternatief bieden voor het gebruikelijke honger-dieet-op-wilskracht…
Marinka is, net als ik, ervan overtuigd dat Whole30 heel veel mensen kan helpen om juist die dieetmindset te gaan onderzoeken en te doorbreken. En tegelijkertijd je juist te leren focussen op lange termijndoelen als gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat.

Geen dieet

Misschien ter overvloede: Whole30 is dus iets anders dan een dieet! Ja, het heeft te maken met wat je eet, het heeft regels, het duurt een bepaalde periode… maar het idee erachter is anders dan zo snel mogelijk een bepaald gewicht bereiken. Natuurlijk KAN en MAG je wel afvallen met de Whole30, maar we willen je ook laten zien dat een andere levensstijl zo veel meer te bieden heeft dan een kleinere spijkerbroek: meer energie, meer focus, betere slaap, stralendere huid, betere keuzes leren maken, voor jezelf op leren komen, meer zelfvertrouwen… en die laatste bedoel ik dan letterlijk: dat je leert op jezelf te vertrouwen, loyaal zijn aan jezelf en je doelen.
Tegelijkertijd leer je hoe sommige voedingsgroepen je gezondheid en gedrag beïnvloeden, zodat je op maat gemaakte informatie voor jou verkrijgt om echt beter te leren kiezen.
Door dit in een groep te doen met enthousiaste coaches wordt het makkelijker om het Whole30 proces te volgen en om je focus bij de lange termijn te houden.

Hoe doe je mee?

De Januari Whole30 coaching van Thrive & HealthCreators wordt wel anders dan de groepscoaching die ik normaal aanbied.
De coaching is 5 weken, waarbij je een wekelijkse email krijgt vol met informatie: praktisch zoals recepten en herintroductie-info, maar ook onderwerpen als beter doelen stellen en moeilijke momenten overwinnen. Daarnaast zullen we via de kanalen van Thrive ook live videos doen.
Iedereen kan zich opgeven en gratis meedoen.

Schrijf je nu in voor de Januari Whole30

Food Freedom Groep

Na de 30 dagen zal ik (Brenda) via HealthCreators vanaf 31 januari een Food Freedom groep aanbieden om ook samen de herintroductie te kunnen doen en de eerste stappen op het Food Freedom pad te zetten. De Food Freedom-groepscoaching duurt een maand en zal wel betaald en besloten zijn.

Doe je mee?

Schrijf je nu in voor de Januari Whole30


2 Responses to “Januari Whole30