Laat je inspireren, focus op wat wel kan

We denken allemaal weleens: dat kan ik niet, het lukt niet, ik wil niet... Denk dan eens aan deze geweldig inspirerende man: CrossFitter Kevin Ogar.

Vorig jaar januari gebeurde er een 'freak accident' tijdens het gewichtheffen. Hij raakte vanaf zijn middel verlamd. Nu doet hij mee met de kwalificatie van de CrossFit Games, net als 100-duizenden anderen. De meeste oefeningen kan hij helemaal niet doen, omdat hij niet kan staan. Dus was het hem in 3 workouts nog niet gelukt om ook maar 1 score neer te zetten.
Afgelopen week begon de workout met muscle ups in de ringen. Kevin Ogar zag zijn kans schoon. Hij is 12,5 minuut bezig geweest om 1 herhaling te maken... en dat lukte! Zijn eerste score op het bord! Een absolute overwinning... in een week waarin veel deelnemers de muscle ups vervloekten, bedankte Kevin Ogar de man die de workouts had bedacht voor deze kans op een score van 1 rep. Waarmee hij 10-duizenden mensen met compleet gezonde lichamen achter zich liet. Misschien omdat ze het niet eens probeerden of zeker niet 12,5 minuut bleven proberen voor 1 rep.
Wat ik uit zijn verhaal haal is: kijk niet naar wat er (nog) niet lukt... kijk naar wat er mogelijk is, doe dat, geef jezelf applaus voor het proberen en vier het als het lukt. 1 rep is ook een succes!
Het succes wordt ook gevierd door de CrossFit gemeenschap: kijk maar op dit officiële wedstrijdverslag. Op 1 minuut zit de Muscle up van Ogar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.