Anouk: “Ik bleek ongemerkt een gigantische vooruitgang te hebben geboekt”

"Laat ons je leven veranderen", dat staat op de voorpagina van deze site als verwijzing naar ons voedingsprogramma Whole30. Nogal een forse claim, niet? We durven die claim te maken omdat het programma werkt. Toegegeven, meestal hebben mensen meerdere rondes Whole30 nodig om tot grootschalige verandering te komen: in gedrag, in gewoontes, in gezondheid en in de manier waarop ze met eten omgaan. Veranderen is niet makkelijk, maar het is het wel heel erg waard!
Ook bij Whole30-er Anouk kwam de verandering heus niet vanzelf, maar in 2,5 jaar tijd maakte ze 'gigantische vooruitgang'. Lichamelijk, maar in haar derde Whole30 vielen er vooral kwartjes op het gebied van haar gedrag: "Ik gaf mezelf dagelijks op mijn kop voor de verkeerde dingen die ik at. Als ik nu iets eet wat niet binnen de Whole30 past, dan is dat meestal een bewuste keuze en voel ik me niet meer schuldig".

Supertrots laten we Anouk haar Whole30 verhaal delen in haar eigen woorden:

"De Whole30 heeft mij vooral bewust gemaakt van de reactie die voeding heeft op mijn lichaam. 2,5 jaar geleden heb ik voor het eerst een Whole30 gedaan. Dat werd bij mij vanwege mijn aandoening, endometriose, meteen een Whole90. Mijn aandoening gaf veel problemen met mijn darmen en mijn immuunsysteem, vandaar dat het effect van goede voeding wat langer op zich zou kunnen laten wachten. Dat had Brenda me van te voren uitgelegd.

Mijn geduld werd inderdaad wel op de proef gesteld: soms leek mijn gezondheid niet tot tergend langzaam vooruit te gaan. Maar als ik nu 2,5 jaar terug kijk in de tijd, dan is er heel veel veranderd. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de diëtiste van mijn ziekenhuis een meting deed 8 maanden geleden en dat mijn darmopname en suikerspiegel ontzettend goed bleken te zijn. Dat had ze eigenlijk nog nooit gezien bij een endometriose patiënt. Dus na 2,5 jaar doorbikkelen en zoeken naar een juiste balans bleek ik ongemerkt een gigantische vooruitgang te hebben geboekt.

Inmiddels heb ik net mijn derde Whole30 erop zitten. En iedere keer leer ik weer nieuwe dingen over lichamelijke en geestelijke reacties en ook over hoe die met elkaar verbonden zijn. De eerste keer heeft mij vooral veel geleerd over de soorten voedsel waar ik minder goed op reageer. De tweede en derde keer leerde ik ook op dit gebied weer bij. Maar wat nog belangrijker was, ik leerde vooral welke lichamelijke en emotionele triggers voor mij maken dat ik wil grijpen naar tussendoortjes. De laatste keer zat ik bij Brenda ook nog in een persoonlijk coachingstraject.  Ik heb het gevoel dat ik hierdoor het juiste gereedschap in handen heb om op de lastige momenten de juiste keuzes te maken.

Ik ben super blij met hoe ik nu eet. Het voelt fijn dat mijn eten en drinken zo schoon en natuurlijk mogelijk zijn. Mijn relatie met eten is verbeterd. Ik gaf mezelf dagelijks op mijn kop voor de verkeerde dingen die ik at. Als ik nu iets eet wat niet binnen de Whole30 past, dan is dat meestal een bewuste keuze en voel ik me niet meer schuldig. Food freedom ligt voor mijn gevoel binnen handbereik.

Uiteindelijk moet je zelf door zo'n proces, moet je het zelf doen, maar dit was mij echt niet gelukt zonder mijn geweldige coach Brenda. Zij is ontzettend toegewijd en zij is er altijd op de momenten dat je haar nodig hebt. Vaak legt ze de vinger precies op de zere plek als ik ergens vast kom te zitten. Ze weet zo'n moment om te buigen naar een leermoment. Ze leert je om in de toekomst zelf ook naar dit soort momenten te kijken als leermomenten, dat het een proces is van vallen en opstaan. Daarnaast krijg je gereedschap van haar mee via mailtjes en coaching die je helpen zelf beter om te leren gaan met dit soort leermomenten. Na haar goede begeleiding in de vorm van dagelijkse mailtjes, reacties in de Facebookgroep, webinars, telefoongesprekken, coachingsgesprekken en 'NutritionSchool'  ga ik nu kijken of het me voor langere tijd lukt om op eigen benen te staan. En dat gaat alleen maar makkelijker doordat ik weet dat ik Brenda altijd kan inschakelen als ik weer even vast kom te zitten."

Newsletter

Download ons gratis E-boek: Get Things Done, het HealthCreators process voor Training, Mindset & Nutrition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.