Je lepel blijft er rechtop in staan: Whole30 zoete aardappelsoep met spekjes
Stevige zoete aardappelsoep. Dat is echt een Whole30 gerecht voor de winter. Waar we in de zomer vaak salades eten, gaan we in de winter voor soep. En niet van de soort: bouillon met sliertjes groenten en wat kip of ballen. Wij houden van stevige soep. Je kan hem overigens ook prima meenemen in een thermosfles als lunch. Hoewel, je moet wel goed schudden om alles eruit te krijgen.
Ingrediënten
→ 1 pakje spekblokjes zonder suiker en toevoegingen
→ wat ghee of kokosolie
→ 1 ui, fijn gehakt
→ 1 grote theelepel Ras el Hanout (kruidenmix)
→ zout en peper naar smaak
→ snuf cayenne peper
→ 5 tenen knoflook, zonder schil, platgeslagen
→ 1 kilo zoete aardappel, geschild en in stukjes
→ 1 liter bouillon, zelf getrokken
→ evt. 250 ml water
Maken:
→ Bak de spekjes in een soeppan knapperig. Als ze te mager zijn om zo te bakken: wat vet erbij. Haal de spekjes eruit en bak vervolgens de ui in het spekvet.
→ Doe de kruiden en de knoflook erbij, even bakken (30 sec). Doe de zoete aardappels, de bouillon en het water erbij.
→ Kook totdat de aardappels helemaal gaar zijn.
→ Pureer de soep met een staafmixer of (in porties) in de blender.
→ Voeg wat spekjes toe vlak voordat je de soep opeet (anders worden ze zompig), evt ook bieslook erop strooien.
Om er een complete maaltijd van te maken, voeg nog een 'echte' bron van proteïne toe. Op de foto staan 2 gebakken kippendijen.
Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators
Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!
Whole30 Coach Website
HealthCreators Brenda is de eersteWhole30 Certified Coach van Nederland en van Europa. Onder andere in Paleo Magazine en Simone's Kitchen zijn hierover artikelen verschenen.