Whole30 cougette fritters

Ook wij staan weleens (lees: regelmatig) een beetje de koelkast in te turen voor een snelle maaltijd of ‘weer eens iets anders’. Pas geleden was het enige wat terugkeek uit de koelkast: courgettes.
Heel. Veel. Courgettes.
En ik had niet zo’n zin in weer opgebakken courgette blokjes.
Ineens had ik het: ik ging van die fritters maken die ik op internet weleens voorbij zie komen… en, heel dapper, ik ging ter plekke verzinnen hoe ik dat ging maken.

Ik geef het recept hier voor 2 courgette, maar het is heel makkelijk om hier een grotere batch van te maken en ze op voorraad te hebben. Je hoeft ze niet eens op te warmen (al is dat wel veel lekkerder).

Ingrediënten

  • 2 Courgettes, medium
  • 4 eetlepels aardappelzetmeel, tapiocazetmeel of arrowroot
  • 3 eieren
  • Curry poeder naar smaak (Ik gebruik curry madras van Jonnie Boer)
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel wat extra uienpoeder en knoflookpoeder (als je daar zin in hebt)
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Rasp de courgettes op de grove rasp
    (Eventueel kan je er zout opstrooien en een uurtje in een vergiet het water eruit laten lekken. Dan het zout eraf spoelen en de courgettes in een doek doen en al het water eruit knijpen… maar daar had ik vandaag geen zin in. Dus…)
  • Doe 3 eetlepels aardappelzetmeel, tapiocazetmeel of arrowroot over de geraspte courgettes. Voeg ook meteen de curry, zout, peper en eventueel knoflook- en uienpoeder toe.
  • Roer alles door elkaar, zodat de courgettes soort van een laagje krijgen.
  • Roer dan de eieren door de courgettes, echt even goed mengen.
  • Verwarm de pan voor, doe wat olijfolie in de pan en maak met twee lepels hoopjes courgettemengsel in de pan. Bak 1 kant bruin in een paar minuten, draai om en bak de andere kant bruin.
  • Eet als onderdeel van een maaltijd.

Doe de Whole30 bij HealthCreators

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.