Trots op Hans

In de periode dat we nog aan het klussen waren in de studio, stond er een buurman voor de deur: Hans. Wanneer hij kon beginnen, was de vraag. Hij had 2 sportschool-abonnementen (1 in de buurt van zijn huis en 1 in de buurt van zijn werk), deed via zijn werk mee aan een wekelijkse bootcamp, maar was totaal niet tevreden over zijn resultaten. Hij wilde zijn hele levensstijl veranderen: meer sporten, gezond gaan eten en afvallen. Dat had hij vroeger wel gedaan maar door een drukke baan was het erbij ingeschoten. En dat was hem aan te zien. Met een sportfaciliteit een paar deuren naast zijn huis wilde hij dat patroon doorbreken. En zo werd Hans de eerste klant in de studio, al een paar weken voor de opening, toen er hier en daar nog werd geklust..

Hans is een man naar mijn hart, een echte kanjer. We hebben doelen gesteld en hij legde meteen vast dat we er een jaar lang samen aan gingen werken. Een afspraak met hem is een deal waar niet aan wordt getoornd. Ik zeg hem wat we gaan doen en waarom, en hij voert het uit omdat hij vertrouwt op mijn expertise.
Eerst hebben we aan zijn conditie gebouwd en met functioneel trainen ook aan kracht. Hij is een enthousiaste deelnemer aan mijn Bootcamps en Spinning lessen. Zo heb ik hem voorbereid op het Sportvasten en inmiddels heeft hij de 10-daagse kuur gedaan. Samen hebben we in 3 maanden resultaten geboekt waar mijn eigen mond van openvalt. Kijk maar:

afvallen Euromast MudMasters

Links april 2012 Rechts juli 2012


Inmiddels is hij bijna 20 kilo afgevallen. Voor mensen die van sportieve statistieken houden, nog wat extra cijfers: bij zijn eerste fietstest haalde hij 1,74 watt/kilo lichaamsgewicht, deze week trapte hij 3,5 watt/kilo lichaamsgewicht. Zijn vetpercentage ging van 28,9% naar 18,9%. Zijn BMI van 34,9 naar 28,9.
We hebben onze doelen voor het jaar bijgesteld en zijn nu gaan werken aan spiermassa en definitie. Maar eerst een cadeautje voor ons harde werk: over 2 weken doen we samen mee aan de Euromast trappenloop, 589 treden omhoog. Dat wordt ons feestje!
afvallen Euromast MudMastersafvallen Euromast MudMasters

Comments are closed.