Als het zomer is, eten we supervaak salade als lunch... als diner... als ontbijt. Na een paar dagen drie keer salade per dag komt zelfs bij ons groenteliefhebbers de sla onze neus uit. Tijd voor iets anders: koude soep! Gazpacho. In het originele Spaanse recept wordt brood gebruikt, maar dat laten wij achterwege. Wij eten alleen graan bij uitzondering.
Waarschuwing: je houdt er een enorme knoflooklucht aan over!
Gebruik een keukenmachine, staafmixer met hakmolen, blender of NutriBullet. Heb je die niet? Werk dan aan je snijtechniek en snijd alles in extreem kleine stukjes. Dan noem je het gewoon Portugese gazpacho, die schijnen het wat grover te maken.
Je kunt de gazpacho eventueel mooi opdienen met gehalveerde cherrytomaatjes en wat gehakte bosui erop.
Eet er wat (koude) gehaktballetjes, goede rauwe scharrelham en olijven bij.
Ben je in een avontuurlijke bui? Voeg dan blokjes mango of watermeloen toe! Als extraatje.
PS Ga niet speciaal voor dit recept een NutriBullet aanschaffen. Dit is zo'n beetje het enige waar we hem voor gebruiken.
© Copyright 2018 HealthCreators.nl