Whole30 Balsamico Bietjes

Dit recept voor Whole30 Balsamico Bietjes staat iedere week bij ons op het menu. Iedere. Week. Zo lekker vinden wij dit bijgerecht.

Als kind waren bietjes al het alternatief wat ik thuis kreeg wanneer ik de groenten die mijn moeder had gekookt, niet lustte. Zoet-zure, uit een potje van Hak. Ik lustte ze zelfs koud (en ik vraag me af of ik dat nu nog lekker zou vinden). Deze Whole30 variant heeft geen toegevoegde suiker, zodat je het zoet van de bietjes zelf nog kan proeven... naast de balsamico!

Let wanneer je balsamico azijn koopt op dat er geen sulfiet is toegevoegd! Dat gebeurt nog weleens en dat maakt de azijn ongeschikt voor je Whole30. Om het extra verwarrend te maken: wanneer sulfiet genoemd wordt in de allergenen-lijst, dan is de azijn toch geschikt, omdat het dan van nature voorkomt. Niet dat de stof dan anders werkt, maar je moet ergens een grens trekken. Die ligt voor Whole30 bij de ingrediëntenlijst en of het aan een product is toegevoegd.

Ingrediënten

→ 1 kilo bietjes, rauw
→ Veel balsamico azijn
→ Zout
→ Scheutje olijfolie

Maken:

→ Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Ongeveer zo groot als een dobbelsteen (en ze hoeven niet perfect vierkant).

→ Leg de bietjes op een bakplaat en gaar ze in een oven op 200 graden. Dit duurt bij ons ergens rond de 40 minuten, soms langer, soms korter. Je wil dat ze er een beetje verschrompeld en uitgedroogd uitzien.

→ Wanneer de bietjes gaar zijn, doe ze in een bak of schaal en begiet ze royaal met balsamico azijn. Doe dit wanneer ze nog heet zijn. Schep goed rond zodat alle bietjes de kans krijgen de balsamico op te zuigen.

→Breng ze op smaak met zout. Wanneer ze wat afgekoeld zijn en de balsamico grotendeels is opgenomen, giet er dan een scheutje olijfolie bij en schep om.

→ Je kan de bietjes warm eten... maar ik vind ze koud het lekkerst (misschien vanwege de herinnering aan de koude bietjes uit pot 🙂 ).

 

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Brenda op de Whole30 Coach Website

Plan je maaltijden in 5 minuten!

Wil je graag graag gezonder gaan eten, maar loopt je maaltijdplanning iedere keer in de soep? Probeer dan RealPlans!
*HealthCreators werkt samen met RealPlans. Wanneer je via deze link de app aanschaft, krijgen wij een kleine commissie. RealPlans wordt voor jou niet duurder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.