Mindset: Anders denken

Wil je je gedrag veranderen? Op een andere manier denken over gezondheid?
Sterk zijn begint in je hoofd

Wij willen je helpen je leven te veranderen, we willen dat je jouw gezonde, energieke levensstijl ontwikkeld.

Voor die verandering is het allerbelangrijkste puzzelstukje: jij!

Misschien wel je belangrijkste tools: The Process en een groei-mindset!

Ander resultaat

Wanneer je een ander resultaat wil, zal je dingen anders moeten gaan doen: gewoontes doorbreken, andere keuzes maken.. Dat is niet altijd makkelijk en ook niet altijd leuk. Om die verandering toch door te zetten en vol te houden gebruiken veel mensen wilskracht. Maar wilskracht raakt vroeg of laat op. Om langdurige verandering tot stand te brengen, werken wij aan een onverwoestbare mindset. Want sterk zijn begint in je hoofd!

Misschien denk je nu:

Maar, ik wil gewoon gezonder worden, een fitter/slanker/gespierder lichaam en/of een sportieve uitdaging aangaan... waarom zou ik daarom een hele andere levensstijl moeten aanleren?

Je levensstijl heb je al jaren, misschien zelfs wel van huis uit meegekregen.. en dus je hele leven. Delen van jouw levensstijl zijn waarschijnlijk (Nederlandse) cultuur. Maar realiseer je wel dat die levensstijl je heeft gebracht waar je nu bent.. dat hoeft niet altijd slecht te zijn, maar je wil wel met ons werken aan een ander resultaat.

Wat wij niet voor elkaar kunnen krijgen is dat jij je huidige levensstijl kunt behouden, hetzelfde kan blijven doen en dat je toch een hele ander resultaat zult bereiken. Dat zou volgens Einsteins definitie 'krankzinnig zijn '.

Dit is wat we voor je kunnen doen: The Process

HealthCreators werkt met The Process. Dat is een methode om je focus bij de korte termijn te houden: 100% aandacht voor die ene actie die je nu kan ondernemen om beter te worden. Wel met een doel in de toekomst, maar dat is niet iets waar we ons blind op staren.

Wanneer je nu jouw 100% geeft, kom je altijd terecht waar je moet zijn, is onze volle overtuiging.

Daarom beginnen we met wat nodig is om je aandacht bij iedere kleine actie te houden: de karaktereigenschappen die je nodig hebt om te komen waar je wil zijn. Bijvoorbeeld de discipline om 'nee' te zeggen tegen veel eet-verleidingen die je tegenkomt tijdens een normale dag. Of het doorzetten wanneer een bepaalde oefening moeilijk onder de knie te krijgen is.
The Process is misschien nog het makkelijkste uit te leggen via deze driehoek:

Wat je nodig hebt voor The Process, is een groeimindset.

Linda: "Een Whole30 doen met Brenda als coach heeft mijn mindset compleet veranderd en heeft me geholpen om uit de vicieuze cirkel te komen waar ik in zat. Ik ben gelukkiger, heb meer focus, ben productiever en ik zie eten niet meer als mijn vijand."

Groeimindset

Een groei-mindset is het geloof dat je in principe alles kunt leren. Niet dat je overal de beste in de wereld in kan worden, maar in letterlijk alles kan je beter worden. Wanneer je dat zeker weet, is geen uitdaging te gek.

Proberen, vallen, opstaan, groeien. Wij zien het leven en ons werk als een groot leerproces en experiment: er is altijd iets uit te proberen, te ondergaan of te leren. Het levert altijd wat op.  Als je ons vraagt wat onze grootste kracht is, dan zeggen we niet 'Naomi's spieren' of "Brenda's gave om heel snel te kunnen leren"... nee, onze grootste kracht is onze groei-mindset. Zonder dat waren we nooit zo ver gekomen.

Groei-mindset vs Fixed-mindset

Wanneer je gelooft dat je karakter, vaardigheden, intelligentie en andere kwaliteiten vaststaan en niet of nauwelijks veranderd kunnen worden, dan heb je een fixed-mindset. Talenten zijn aangeboren: je hebt het of je hebt het niet.

"Zo ben ik nou eenmaal", hoor je mensen met een zo'n mindset weleens zeggen. Ondertussen zijn ze vaak bezig hun gelijk te bewijzen (soms te bevechten) en proberen ze verandering ten koste van bijna alles te voorkomen. Uitdagingen en buiten de comfort zone gaan... vinden mensen met een fixed-mindset eng of raar. Dat doen ze liever niet en als ze het proberen en het lukt niet... geven ze meteen op. Mensen met een fixed-mindset bewijzen liever dat ze altijd al gelijk hebben gehad in wat ze doen en vinden: "Zie je wel....".

Een groei-mindset is gebaseerd op het idee dat ons karakter, vaardigheden, intelligentie en andere kwaliteiten kunnen groeien, veranderen. We kunnen ze ontwikkelen door inspanning, strategie en hulp van anderen. "Ik word misschien niet de beste in de wereld, maar ik kan wel mijn beste prestatie bereiken". Mensen met deze mindset zijn bescheiden genoeg om te weten dat er altijd een grotere expert is, zelf op hun eigen vakgebied. Dat er altijd iemand is waarvan je wat kan leren. En: iemand met een groei-mindset gaat die uitdagingen, experimenten en leerprocessen gretig aan: "Ook als het mislukt, kan ik ervan leren".

Kies je mindset

Je kunt kiezen in welke mindset jij zit... en misschien heb je op verschillende gebieden wel een verschillende mindset! Dat komen wij super vaak tegen: mensen die in hun werk in een absolute groei-mindset zitten, maar ervan overtuigd zijn dat het met sporten en gezond eten nooit wat gaat worden, omdat ze niet sportief zijn.... wat een fixed-mindset is. Of die niet willen geloven dat ze een leuke avond kunnen hebben zonder alcohol en hapjes, omdat ze bourgondiërs zijn. Wat ook een fixed-mindset is.

Wij hebben beiden jaren vast gezeten in een fixed-mindset. Een aantal jaren geleden we hebben we bewust zo'n groei-mindset gekozen. We hebben 'm ontwikkeld en hebben soms elkaar nodig om erin te blijven. Ook in ons werk merken we dat wanneer mensen een groei-mindset aannemen (met onze hulp), ze ineens enorme stappen richting hun doel maken en vanzelf lekkerder in hun vel komen te zitten.

Puzzelstukjes

Daarnaast besteedt HealthCreators aandacht aan de hele puzzel die nodig is om jouw gezonde, energieke en gelukkige levensstijl te creëren en te houden. We werken daarbij met de Whole9: negen puzzelstukjes die samen een hele puzzel compleet maken: 1. Goed eten 2. Diep slapen 3. Bewegen 4. Stress management 5. Contact met anderen 6. Buiten in de natuur / verwondering 7. Persoonlijke groei 8. Lol & spelen 9. Zelfdiscipline / Sta achter je keuzes.

Alle 9 puzzelstukjes zijn belangrijk, we besteden er aandacht aan in onze trainingen, onze adviezen, onze coachings en op ons blog. Sommige stukjes zijn wel groter dan andere, dat kan ook per persoon verschillen. Eten en bewegen krijgt natuurlijk al veel aandacht in onze aanpak. Voldoende slaap en het verbeteren hoe je met stress omgaat, zijn twee andere puzzelstukjes die misschien iets groter zijn. Tekort aan slaap en te veel aan stress kunnen namelijk alles ondermijnen wat goede voeding en training opbouwt.

Irene: “Top begeleiding! Oprecht, persoonlijk en prettig informeel! Onuitputtelijke bron van positieve energie en inspiratie! Erg goed hoe HealthCreators je deze levensstijl in Nederland in praktijk helpt brengen”.

Mindset bij HealthCreators

In de personal training heeft Naomi naast je bewegingen ook aandacht voor je mindset. Brenda is beschikbaar voor coaching gesprekken. Ons voedingsprogramma Whole30 is op zichzelf helemaal geënt op The Process. Zeer regelmatig schrijven wij blogs en delen wij wetenschappelijke informatie op ons blog over The Process. Wanneer je je abonneert op onze nieuwsbrief, ontvang je het E-boek "Get Things Done! Het HealthCreators proces", met meer informatie over deze methode. Ook op die manier willen we bijdragen aan een andere levensstijl.

Neem contact op met HealthCreators

    Bel: 0651995990 of loop langs in onze studio:
    Amsterdamsestraat 41
    2587 CN  SCHEVENINGEN

    Comments are closed.