2x een PR op de City-Pier-City-loop

Een keer per jaar ga ik van start in een hardloop evenement, want de City-Pier-City loop kan je als sportieve Hagenaar Naomi en Deesnatuurlijk niet overslaan. Ik schrijf me altijd in voor de 5 kilometer en wil die zo snel mogelijk lopen. Dit jaar had ik mezelf als doel gesteld dat ik onder de 23minuten moest duiken. Ook voor Desiree Vuijk, die bij mij heeft getraind voor de CPC, was er een streeftijd: onder het half uur. We wisten dus wel dat we niet samen konden lopen, maar tot in het startvak hadden we veel lol en daar zijn evenementen als dit tenslotte ook voor bedoeld.

De start blijft altijd een stress momentje wanneer je vanuit startvak B een tijd wil neerzetten. Dit jaar stond er een hele groep mensen vooraan die gesponsord werden voor een soort kaas. Hartstikke leuk, maar ze dribbelde na het startschot een beetje zwaaiend weg. Toen ik daar doorheen was, had ik de weg vrij en liep ik lekker. Onderweg werd ik aangemoedigd door mijn moeder en Frans, mijn vriendin Brenda, vrienden, (oud)klanten: dat helpt echt om er een versnelling erbij te doen.

Er kwam nog een versnelling bij toen ik de hoek bij het Malieveld omdraaide.Ik zag de klok… die stond op 21minuten. Ik heb de sprint van mijn leven ingezet, alles gegeven en dat was het waard.  Mijn nieuwe toptijd is nu 21:36! (Dat is de netto tijd. Ik finishte met 21:50 op de klok, maar er waren dus 14 seconden verstreken tussen het startschot, de kaasmensen en de startlijn).

Een paar minuten later stond Desiree al naast me. Ik weet dat ze een bikkel is, want door weer en wind hebben we samen gewerkt aan haar conditie. Maar haar doel van binnen het half uur heeft ze echt verpulverd. Ze heeft 25:05 gelopen! Ik ben supertrots op haar. We hebben er samen een traantje om gelaten, van geluk! En daarna onze overwinning gevierd.

City pier city loop

PS Hoewel ik altijd dacht dat ik niet echt van hardlopen hield, heb ik nu het virus te pakken. Heb me meteen ingeschreven voor de 5k tijdens de Sdu Royal Ten op 13 mei in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.