Tatiana: “Als zwaar meisje gaf ik altijd op”

Voor zover ik weet ben ik altijd te zwaar geweest. Ik heb allerlei diëten en sporten geprobeerd. In het begin werkten ze, maar na een tijdje kwam ik altijd weer aan. Wanneer ik ermee stopte woog ik soms meer dan toen ik begon. Het sporten wat ik ernaast probeerde, vond ik wel leuk. Maar omdat resultaat uitbleef en het lastig was sommige oefeningen te doen als zwaar meisje, gaf ik altijd op. Na een tijdje begon ik te geloven dat ik dik was en dat altijd zou blijven. Ik ging nog meer eten en minder bewegen. Waarom zou je het proberen als het toch niet helpt? Ik werd dikker en dikker en woog op het laatst 98 kilo.
Toen gaf mijn dokter me een waarschuwing. Ik wilde graag zwanger worden, maar mijn gewicht zou gevaarlijk kunnen zijn. Voor mijn eigen gezondheid en die van mijn baby. Ik besloot dat het zo niet langer kon en dat er iets moest veranderen. Maar hoe kon ik snel zo veel gewicht verliezen? Ik wist dat ik hulp nodig had. Een paar maanden later ontmoette ik Naomi. Ik legde haar mijn doel om 20 kilo af te vallen voor en zij ging  de uitdaging aan. Ze bleek precies dat te zijn wat ik nodig had.
Ze maakte iedere week mijn dieet op maat, schreef voor wat ik moest eten en hoeveel. Dat ik de kans niet kreeg om daarvan af te wijken, is heel belangrijk voor mij geweest. Ik was verslaafd aan eten en moest wennen aan nieuwe eetgewoonten. Door haar persoonlijke programma ben ik van mijn eetverslaving af. Nu eet ik normaal en heb geen problemen meer met voedsel. Haar trainingen waren in het begin heel moeilijk voor me. Ik had al heel lang niets meer aan sport gedaan en ik was ervan overtuigd dat ik het niet kon. In de sportschool voelde ik me niet op mijn gemak, alsof ik er niet thuis hoorde. Dat was anders met Naomi naast me. Ze was geduldig maar onverzettelijk. Ze moedigde me aan met “WEES STERK” en “DOORGAAN”. Iedere keer dat we trainde voelde ik mezelf sterker worden en daarmee groeide mijn doorzettingsvermogen. Sporten is nu een onderdeel geworden van mijn leven.
Al snel zag ik resultaat. Na paar maanden ben ik al dicht bij mijn doel: 20 kilo afvallen. Maar ik heb besloten het daar niet bij te laten. Ik wilde een sport gaan doen die ik gemakkelijk vol zou kunnen houden. Ik koos voor hardlopen. Natuurlijk nam Naomi ook die uitdaging aan. Ik kan nu 5 kilometer aan één stuk rennen en ik verbeter iedere training mijn persoonlijke record. Ik heb me zelfs ingeschreven voor een wedstrijd…. En ik hoop dat er nog vele wedstrijden zullen volgen.

Noot van Naómi: Inmiddels is Tatiana de moeder van een prachtig dochtertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.