Sportvasten: verbeter je vetverbranding en je duurvermogen

Sportvasten is geen dieet.Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Hiervoor ga je sporten tijdens de vastenkuur. Omdat je supplementen neemt (waaronder de aminozuren in de metabolic switch), wordt spierafbraak tot een minimum beperkt.

Een van de eerste coaches

HealthCreator Naomi is als een van de eerste Sportvasten coaches van Nederland begonnen in 2010. Inmiddels is zij dus al jaren (top)sportvastencoach. Sinds 2016 heeft Brenda het begeleiden van het voedingsdeel overgenomen.

Van suiker- naar vetverbranding

Sportvasten is dus een unieke en krachtige methode gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Deze metabolische switch wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen. Deze methode is ontwikkeld door de Nederlandse medisch bioloog drs. Remco Verkaik. (zie foto met Naomi).

Door de metabolische switch wordt het lichaam zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Hierdoor is er een afname van overtollig vetweefsel en een verminderde behoefte aan suiker. Het resultaat van de switch is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in slechts tien dagen!

“Het lichaam is na 10 dagen dan wel geswitcht, maar om het hoofd en de gewoonten mee te laten switchen moet je mensen gewoon langer begeleiden. Als ze dan weer terug vallen in oude gewoontes ben ik er snel bij om ze weer op weg te helpen" - Naomi in interview met Sportvasten

Sportprestaties

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door de kuur worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.

Kuur van 10 dagen

Na de kuur van tien dagen blijft het resultaat behouden door een aantal richtlijnen op te volgen. Bij de HealthCreators pakketten werken we hierbij met Whole9Nutrition.
Indien je lichamelijk en geestelijk gezond bent, bereid bent om te blijven sporten en rekening kunt houden met voedingsaanpassingen, is dit dé manier om een blijvend slank, fit en vitaal leven te bereiken.

HealthCreators biedt Sportvasten in een begeleidingspakket aan vanaf €210,00 per persoon.

Aanbevelingen voor Sportvasten bij HealthCreators

Heleen

Sam

//healthcreators.nl/nl/sportvasten-aanbod/

Sportvasten basis-pakket

 

Vul de Sportvasten geschiktheidstest en intakeformulier in

Neem contact op met HealthCreators

    Bel: 0651995990 of loop langs in onze studio:
    Amsterdamsestraat 41
    2587 CN  SCHEVENINGEN

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.