Sportvasten, op mijn manier!

Een Sportvastenkuur duurt 10 dagen, behalve als je hem bij HealthCreators doet. Wij willen namelijk door middel van Sportvasten een doel met je bereiken. Dat kan afvallen zijn, een betere vo2-max, afrekenen met een suikerverslaving, je vetpercentage naar beneden halen, om maar een paar doelen te noemen. Daarom pakken wij het anders dan anderen aan en de makers van Sportvasten zijn daar heel enthousiast over. Om die aanpak wijder te verbreiden is er een interview met Naomi gepubliceerd in de nieuwsbrief van Sportvasten, waar wij supertrots op zijn en met jullie wil delen:

Interview Naomi Roeleveld, sportvastencoach

De studio van HealthCreators is pas een paar maanden open, maar loopt vanaf de start boven verwachting goed. “Het aantal klanten is in die korte periode verdubbeld en groeit nog steeds”, zegt eigenaresse en personal trainer Naomi Roeleveld lachend. Remco en Jeroen (van Sportvasten red.) hebben de personal gym in Scheveningen bezocht en zijn behoorlijk onder de indruk.

Remco Verkaik SportvastenOp de ramen prijken de logo’s van Sporvasten en de Krachtkuur prominent en meters hoog. “Het is hier helemaal ingericht voor 1-op-1-training en dat past natuurlijk perfect bij onze producten”, zegt Remco. “Zo wil ik wel 100 studio’s in heel Nederland”, vult hij half lachend aan, maar ook wel met een serieuze ondertoon in zijn stem.

Het aanbieden van Sportvasten is zeker een van de redenen waarom HealthCreators zo’n vliegende start maakt. “Ruim driekwart van de mensen die hier komen, doet de kuur”, legt Naomi uit. “En ik verkoop het Sportvasten niet alleen als losse kuur, maar in pakketten waarbij de begeleiding bij mij langer duurt”.
De klanten kunnen kiezen uit drie pakketten: Basis, HealthCreators en HealthCreators Plus. In het Plus pakket zitten meer trainingsuren met Naomi en ook wat extra supplementen, zoals metabolic switch.

“Naast de kuur doen mijn Plus-cliënten in dat traject 2 mini-kuren en krijgen ze Whole9 voedingsadvies. Toen ik net begon met het aanbieden van Sportvasten merkte ik dat een aantal van mijn cliënten er wonderen van verwachten. Ze vervielen snel in hun oude eetpatroon en verspilde daarmee hun behaalde succes. Soms kwamen ze dan bij mij verhaal halen, terwijl ze zelf weer patat of chocolade waren gaan eten en hun switch en gewichtsverlies teniet hadden gedaan. Daar baalden zij dan van, maar ik ook! Want hierdoor kunnen zowel Sportvasten als mijn bedrijf een slechte naam krijgen, terwijl ik echt kwaliteit bied. Daarom besloot ik mijn aanpak te veranderen”, verklaart Naomi haar methode om Sportvasten aanbieden. “Het lichaam is na 10 dagen dan wel geswitcht, maar om het hoofd en de gewoonten mee te laten switchen moet je mensen gewoon langer begeleiden. Als ze dan weer terug vallen in oude gewoontes ben ik er snel bij om ze weer op weg te helpen.
Het kost tenslotte 21 tot 66 dagen om goede nieuwe gewoontes aan te leren, 3 dagen ‘van de rails’ brengt je meteen terug in je Isabelle Sportvastenoude routine”. Bij het intake gesprek vertelt Naomi haar cliënten over deze achter liggende reden van haar aanpak. En daar wordt over het algemeen positief op gereageerd: “Natuurlijk kost het Sportvasten op mijn manier meer dan een losse kuur. Maar mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren met zo’n zware kuur betalen liever meer voor blijvend resultaat dan een paar honderd euro voor iets tijdelijks, is mijn ervaring.” Het Sportvasten-team is heel enthousiast over de werkwijze van Naomi. “Op deze manier wordt het resultaat van de kuur gewaarborgd en terugvallen voorkomen. En klanttevredenheid is super belangrijk, zeker bij een ervaringsproduct als Sportvasten.”

De opening van haar eigen personal training studio is de kroon op Naomi’s carrière in de fitnessbranche, die begon in 2001. Eerst werkte ze in het sales-team van Fitness First, vanaf 2003 als groepslesinstructeur BodyPump en RPM. In die periode is ze als hobby gaan trainen voor naturel bodybuilding. In 2010 is ze daarin Nederlands Kampioen geworden en tweede op het Europese kampioenschap. Toen werkte ze inmiddels al als ZZP-er met haar eigen bedrijf HealthCreators. “Ik trainde mijn cliënten op sportscholen door heel Den Haag en dat was een heleboel heen-en-weer rijden door de stad op mijn scooter. Op die scooter is mijn droom van een eigen locatie ontstaan.” De uitkomst van die droom meet nu 100 m2 vloeroppervlakte. Het is een hoge lichte ruimte, met een entresol. Er zijn 2 air assault bikes, 2 concept-2 roeiers, een concept-2 ski-erg, 12 spinningfietsen, een multi functioneel krachtapparaat en verder alles wat je nodig hebt voor een stevige sessie functioneel trainen. In haar kantoor staat een stationary bike die ze gebruikt om de startpositie en vooruitgang van haar cliënten te monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.