Health Coach Brenda Heskes

De missie van Health Coach Brenda Heskes (1971) is de dieet-mindset de wereld uithelpen. Ze is sinds 2009 betrokken bij HealthCreators. Eerst naast haar werkzaamheden als televisiejournaliste, daarna vanaf 2014 als full-time Health Coach. Sinds 2022 combineert ze haar beide passies weer en werkt ze ook als freelance journalist.

Voeding en gedrag gecombineerd

Brenda werkt samen met jou aan je voeding en je gedrag. Haar specialiteit is mensen uit hun dieetmindset halen. Ze leert ze weer zelf keuzes te maken met eten op basis van hun persoonlijke context. Een van de methoden waarmee Brenda werkt is een eliminatiedieet met een herintroductie, die je alles kan vertellen over jouw persoonlijke situatie.
Ze is gecertificeerd orthomoleculair therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (Natura Foundation) en 'NLP practitioner' (Instituut voor Eclectische Psychologie). Ook heeft ze workshops gevolgd bij Byron Katie, Brene Brown en Melissa Urban. Brenda is de enige Whole30 Certified Coach in Nederland ooit, want Whole30 gaat vanaf oktober 2023 stoppen met hun coachprogramma.

Dieet-mindset

Als coach helpt Brenda mensen hun doelen helder te krijgen, hun gedrag te veranderen, zich persoonlijk te ontwikkelen, met als specialiteit het afschudden van een dieet-mindset.

Journalist

Brenda is vijftien jaar werkzaam geweest als journaliste, dus vragen stellen zit in haar aard. De afgelopen jaren heeft ze zich gestort op voedingsleer en het coachingsvak. Eerst vanuit haar eigen behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, daarna specifiek gericht op het helpen van anderen: 'Meters boeken heb ik verslonden, uren documentaires en talkshows geanalyseerd, zelf veel soorten trainingen ervaren, therapie gehad en uiteindelijk opleidingen gevolgd. Deze ervaring in het zoeken naar oplossingen deel ik graag met anderen.'
Sinds 2022 heeft ze als freelancer ook haar journalistieke passie weer opgepakt.

Gezondheid, gewoontes, relatie met eten

Samen met Naomi heeft Brenda de visie voor HealthCreators ontwikkeld. Ze hebben hun eigen ervaringen, hun verschillende specialisaties, achtergronden en karakters gebundeld om zo een totaal aanpak te kunnen bieden. Door gezondheid te combineren met gewoontes verander je de manier waarop je met eten omgaat.

Neem contact op met Brenda:
info@healthcreators.nl

Persoonlijk

Op school had Brenda een rothekel aan gym: trefbal, softbal, kastiebal, volleybal... ze was er niet goed in, werd meestal als laatste in een team gekozen en dus was het niet leuk.Dat dus zij jaren later mede-eigenaar is van een personal trainingsstudio, is op zijn minst opmerkelijk.

Niet helemaal a-sportief

Toch was ze niet helemaal a-sportief, een rits sporten werd bedreven: wedstrijdzwemmen, handbal, kunstrijden op de schaats (blauwe maandag), dansen (doet ze nog steeds graag) en vooral: paardrijden! Ze had in haar tienerjaren samen met haar zus een eigen pony (Purdey), het hoogst haalbare voor een ponymeisje.  Ze won bekers en medailles. Verder was ze als kind dol op jazzballet, koken, cakes bakken en speelde ze graag blokfluit. Ze was erg nieuwsgierig en zat op de Montessori-school voornamelijk in het documentatiecentrum en met haar neus in de boeken. Misschien dat ze daarom nu zo graag dingen opzoekt op Google.

Wel goed in sport

Aan gym op school denkt Brenda nog regelmatig terug. Ze weet inmiddels: ze is wel goed in sport en vind het nog leuk ook (oké, soms moet ze zin maken, maar eenmaal begonnen geeft ze altijd 100%). Die sportieve opmars is begonnen na een ski-ongeval in 2009, waarbij haar knie helemaal kapot ging. Tijdens haar revalidatie moest ze gaan hardlopen. Binnen negen maanden na haar eerste manke holletje op een loopband, liep ze een 10 kilometer onder het uur, een Engelse mijl onder de anderhalf uur en een halve marathon onder de twee uur. Niet slecht. Later voegde ze nog een 1/8 triatlon aan het rijtje toe.

Dieet-mindset

Het af-en-aan sporten in haar jonge jaren ging gepaard met jojoën met haar gewicht en het uitproberen van talloze diëten, 30 jaar lang.
Al die losse puzzelstukjes (sporten, koken, eten) zijn de laatste jaren op hun plek gevallen. Na een carrière als televisiejournaliste heeft ze nieuwe passies gevonden: coaching en voeding. O ja, en CrossFit: ze volgt met aanwijzingen van Naomi een trainingsschema en doet regelmatig de WOD (Workout of the Day) in een CrossFit box. Geïnspireerd door CrossFit heldin Samantha Briggs, dus vaak in een door haar gesigneerd T-shirt. Brenda is wel nog steeds beter in roeien en rennen dan in gymnastics and wallballs... tja, met die balsporten komt het waarschijnlijk nooit goed.

Brenda Heskes