Whole30 gember-citrussaus (voor over vis)

Vis eten is een dingetje voor mij, maar deze Whole30 gember citrussaus is een life saver.
Toegegeven: regelmatig vis eten blijft een uitdaging (en ik ben nog wel getrouwd in een visfamilie)! In 2018 heb ik er een challenge van gemaakt (#brendaeetvis) en ik kan melden: witvis lust ik inmiddels. Dat is gedeeltelijk te danken aan dit recept: in het begin ging echt alle saus over 1 filetje, nu gewoon een beetje.
Ben jij, net als ik, fish-challenged: probeer dit recept!

Op de foto eten we de vis met saus en venkelsalade, op een zomerse dag in de tuin van de studio.

Ingrediënten

→ Een portie witvis
→ Ghee of kokosolie om in te bakken
→ Het sap van 2 sinaasappels
→ Het sap en geraspte schil van 2 limoenen
→ ½ (tot 1) eetlepel geraspte verse gember
→ Zout en peper

Maken:

→ Pers alle vruchten en doe het sap in een pannetje. Voeg ook de gember toe.

→ Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken, totdat het iets stroperig wordt.

→ Zet het vuur uit en voeg de limoenrasp toe (kook dit niet mee, wordt heel bitter).

→ Breng op smaak met zout en peper.

→ Bak de vis in wat ghee of kokosolie. Serveer met wat van de saus (je houdt saus over).

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Lees over Brenda op de Whole30 coach site

Comments are closed.