→ 250 gram aardappel, geschild en gekookt
→ 300 gram andijvie, gesneden in reepjes
→ 4 reepjes ontbijtspek
→ 2 handjes gerookte amandelen
→ Evt. een Whole30-proof rookworst of hotdogs (ik gebruik de rookworst van oerboer Maarten of hotdogs van Brandt & Levi)
→ 1,5 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
→ 1 eetlepel olijfolie
→ 1 eetlepel appel cider azijn
→ 1/2 eetlepel mosterd
→ zout en peper naar smaak
→ (als je geen Whole30 aan het doen bent, kan je nog een theelepel honing toevoegen)
→ Schil en kook de aardappel. Laat helemaal afkoelen.
→ Maak van de mayonaise, olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper een dressing. Roer de andijvie door de dressing.
→ Snijf de afgekoelde aardappel in kleinere blokjes. Doe deze door de andijviesalade.
→ Bak het spek uit en leg dit op de salade
→ Amandelen (en eventueel de rookworst/hotdogs) als garnering over de salade verspreiden.
→ Klaar
In het originele recept van deze salade had ik de aardappel vervangen door tarowortel. Die koop ik altijd op de Haagse Markt in zo'n tropisch stalletje (gerund door eigenaar Kees, dat is dan ook wel weer grappig). Taro is familie van de aronskelk (bloem), maar je eet de knollen ervan. We zijn er ooit achter gekomen dat het op Cyprus zo'n beetje de nationale groente is. Ze worden in Nederland in verschillende formaten verkocht onder de namen taro, chi tayer of eddo's. Je kan ze hetzelfde bereiden als aardappel, maar het is weer eens wat anders... Deze salade kan je natuurlijk prima maken met aardappel.
Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!
© Copyright 2018 HealthCreators.nl