Laat jij altijd alles aanbranden? Dat is bij ‘burned broccoli’ de bedoeling!

Dit recept is vast verzonnen door een rampzalige kok die altijd de boel laat aanbranden en dan heel hard roept: “het hoort zo”. Dat pakt vast niet altijd goed uit, maar in de het geval van ‘afgefikte broccoli’ wel!

Ingrediënten:

2 stronken broccoli (als er zoveel op een bakplaat past)
2 eetlepel milde olijfolie
1 eetlepel ghee (of meer olijfolie)
Een flinke scheut citroensap
1 theelepel zout
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel chili poeder of paprika poeder
1/4 theelepel komijn
1/4 theelepel uienpoeder
Een grote snuf kaneel
Een grote snuf koriander
Een grote snuf zwarte peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Snijd of breek je broccoli in kleine roosjes was en droog goed af (je kan natuurlijk ook een zak broccoliroosjes kopen)
  • Meng de olie met het citroensap en de kruiden
  • Meng de broccoli door dit mengsel.
    Let op: verspreid het goed zodat je niet een roosje helemaal vol smeersel hebt en de ander zonder smaak.
  • Leg bakpapier op je bakplaat en verdeel de broccoli goed.
    Let op: je wil eigenlijk dat ze elkaar niet raken, geef ze de ruimte… anders ligt het maar te stomen en dat is niet de bedoeling. Dan kan je beter 2 batches maken!
  • Doe de klodder ghee in het midden van de bakplaat, dat gaat zich verspreiden tijdens het bakken.
  • Bak de broccoli voor 10 minuten. Schep dan alles om, zodat ook de ghee overal kan komen en verdeel het weer goed. Bak nog een kwartier / twintig minuten totdat de broccoli bruin en crispy is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.