Afgekeken bij ‘Pig and a Jelly Jar’: Whole30 Ham Hash

Vorige maand was ik in Salt Lake City voor de Whole30 coach summit. De eerste twee dagen zat ik in dezelfde Air BnB als vorig jaar. Waarom? Leuk buurt, beetje het Haagse Zeeheldenkwartier… en het leukste eettentje heet: Pig and a Jelly Jar. Rare naam, maar ze serveren een verdomd lekker ontbijt: Ham Hash.

Veel Whole30-ers eten eieren als ontbijt, wij ook vaak. En eigenlijk raak ik dat niet echt zat… maar soms is het wel fijn als de nadruk niet zo op het ei ligt, maar dat het meer een cadeautje er bovenop is. Dat maakt deze Ham Hash zo lekker.

Ingredienten

150 gram ham, in blokjes. (Let goed op toegevoegde rommel en suiker. Vraag je slager!)
Flinke scheut olijfolie
1 ui
1 prei
1 rode paprika
1/2 courgette
stuk of 10 gekookte krieltjes
Zout, peper
Gerookt paprika poeder
Evt. uienpoeder en knoflookpoeder (maar niet als je nog veel met mensen moet praten die dag)
Jouw favoriete kruidenmix (ik had een beetje picadillo van Jonnie Boer)
Een beetje hete saus, bijvoorbeeld Franks Red Hot
Eventueel: een ei

Bereiding

Dit is echt het makkelijkste recept ooit:
Snij alle groenten
Bak de ham in de olijfolie
Voeg de groete toe en bak nog even.
Maak op smaak met de kruiden en hete saus
Voor het plaatje of omdat je het toch lekker vindt: bak een eitje in een andere pan en leg het er bovenop.

Comments are closed.