I love Whole30 rösti quiche

Rösti-quiche is WINNING!
We zagen dit recept op de Instagram van Whole30 recipes en maakte er meteen een eigen versie van!
Het is een redelijk snelle maaltijd om te maken.
Je kan iedere keer een andere vulling en daarmee een andere smaak kiezen.
Neemt makkelijk mee, is ook koud super lekker (en de volgende dag: nog lekkerder).

Ik gebruik voor het maken hiervan een forse, gietijzeren koekenpan van Lodge (het is even een investering)... die wij eigenlijk overal voor gebruiken. Het mooie is: hij kan zo van het vuur de oven in. Perfect voor dit recept. Heb je niet zo'n pan, gebruik dan een ovenschaal of springvorm...

Ingrediënten:

1 1/2 pakje Rösti van Albert Heijn (uit het koelschap)
(Je kan ook zelf 600 gram aardappels raspen, dit vinden wij sneller. Er zit wel een klein beetje zonnebloemolie in).
1 eetlepel ghee of kokosolie (of olijfolie)
8 eieren
100ml kokosmelk
6 plakjes ontbijtspek (
zonder toegevoegde suiker! Vraag je slager of koop bij Marqt)
1 ui, fijngesneden
1 prei, in dunne plakjes
(1 knoflookteen uit de knijper, optie)
1/2 courgette, fijngesneden
5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
5 kleine zoete tomaatjes, in kwarten gesneden
Zwarte olijven Peper/zout/Italiaanse kruiden

Maken:

* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Verwarm de pan voor en vet 'm in.
* Bak de rösti heel even totdat ie niet meer zo kruimelig is (als je die kant-en-klare hebt).
* Druk de rösti goed aan op de bodem en de zijkanten van de pan, zodat ie helemaal bedekt is.
* Bak de rösti 15 minuten in de oven. Heb je een grill, zet 'm aan maar pas op voor verbranden.

* Klop ondertussen de eieren, de kokosmelk, peper, zout en Italiaanse kruiden.
* Bak de plakjes spek knapperig. Haal ze eruit, verkruimel ze en roer ze door het ei
* Bak in het spekvet (desnoods aangevuld met wat olijfolie) de uien, de prei, de courgette (en de knoflook)
* Doe de gebakken groenten en de zongedroogde tomaten bij het eimengsel
* Haal de rösti-pan uit de oven. Giet het eimengsel erin, leg de tomatenkwartjes en olijven bovenop
* Bak nog 25 minuten, of totdat ie gaar en goudbruin is.

Variatie:

Ik ben van plan om ditzelfde recept ook nog een keer te maken met ham en prei als sterren. En een keer een spinazievulling, met olijven, pijnboompitjes en misschien wat edelgist (als een soort Spanakopita, met ook een dekseltje van rösti.)

Werk met HealthCreators aan je gezondheid, je gewoontes en de manier waarop je met eten omgaat

Doe een Whole30 met begeleiding van HealthCreators

Focus op je gezondheid, gewoontes en hoe je met eten omgaat. Verander je leven: het begint met wat je eet!

Comments are closed.